"sa ovom praksom se mora prestati"

SNP: Skoro 900 novih službenih vozila za četiri godine, bespotrebno rasipanje novca građana

"Mi u smatramo da nikakve potrebe za ovolikim brojem službenih vozila nema, da je licemjerno i nedopustivo da npr. ministar, direktor direktorata, državni sekretar i savjetnici imaju po jedno službeno vozilo, dok obični službenici za dolazak na posao koriste sopstvena vozila ili plaćaju gradski prevoz i taksi"

7943 pregleda 10 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra skandaloznim to što su državne institucije u poslednje četiri godine uvećale vozni park za čak 852 vozila, sapšteno je iz tog političkog subjekta.

"Funkcionerima i službenicima su trenutno na raspolaganju 4.573 vozila u svojini Crne Gore, dok je samo 2017. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova za potrebe premijera Duška Markovića kupilo tri nova automobila marke „mercedes” koji su plaćeni 199.999 eura. Građani će za gorivo za službena vozila ove godine platiti preko 2,3 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da je javni dug Crne Gore 2016. godine iznosio 2,5 milijarde eura, dok se predviđa da će on na kraju ove godine dostići nivo od čak 3,7 milijardi eura.

"Koliko je situacija složena govori i podatak da je ove godine zabilježen veliki pad broja zaposlenih, odnosno da u poređenju sa 2016. godinom danas imamo oko 11.500 zaposlenih manje", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da dok je ekonomska situacija u Crnoj Gori svakog dana sve gora, državne institucije su se u prethodnom mandatu razbacivale narodnim novcem.

"Mi u smatramo da nikakve potrebe za ovolikim brojem službenih vozila nema, da je licemjerno i nedopustivo da npr. ministar, direktor direktorata, državni sekretar i savjetnici imaju po jedno službeno vozilo, dok obični službenici za dolazak na posao koriste sopstvena vozila ili plaćaju gradski prevoz i taksi. Takođe, svi građani Crne Gore su bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila, koje su često imali priliku da gledaju na parkinzima plaža, ispred luksuznih hotela i diskoteka, trgovinskih centara, itd", kaže se u saopštenju.

Oni su poručili da će insistirati da se sa ovakvom praksom ubuduće prestane, da se smanji broj vozila u službenoj upotrebi i na taj način učini sve da se racionalizuje potrošnja javnih sredstava.

"Ne smijemo dozvoliti dalje bahato razmetanje novcem građana, već se sve snage moraju usmjeriti ka štednji i što bržem izlasku iz velike finansijske krize koja razara našu državu", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas