Fiko: Prilika za dalje unapređenje odličnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Italije

"Bečić je naglasio da mu prilika da u ovom mandatu bude na čelu najvišeg zakonodavnog doma predstavlja čast, ujedno i veliku odgovornost u daljem doprinosu demokratskom osnaživanju i razvoju Crne Gore"

3246 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednika Donjeg doma Parlamenta Republike Italije Roberto Fiko čestitao je izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Fik je istakao uvjerenje da će predstojeći period biti prilika za dalje unapređenje odličnih bilateralnih odnosa i promociju zajedničke evropske i evroatlantske strategije, kao i prevazilaženje izazova sa kojima se parlamenti danas suočavaju.

"Pozivajući se na tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Italije, predsjednik Bečić je u svom odgovoru istakao uvjerenost da postoji prostor za još sadržajniju saradnju, i iskazao spremnost Skupštine Crne Gore da se jačanjem parlamentarnih odnosa pruži doprinos daljem unapređenju sveukupnih odnosa za dobrobit naših građana. Bečić je naglasio da mu prilika da u ovom mandatu bude na čelu najvišeg zakonodavnog doma predstavlja čast, ujedno i veliku odgovornost u daljem doprinosu demokratskom osnaživanju i razvoju Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: