Ćeman: Funkcioneri Demokrata nisu prisustvovali vjerskom obredu u zgradi Opštine Budva

Dodao je da "u vezi sa neprimjerenim konstatacijama, neistinama i zamjenama teza se nećemo oglašavati, jer smatramo da to nije nivo polemike 21. vijeka"

8938 pregleda 17 komentar(a)
Ćeman, Foto: Demokrate
Ćeman, Foto: Demokrate

Poslanik i potpredsjednik Demokrata, Albin Ćeman kazao je da nijedan funkcioner Demokrata nije prisustvovao osveštavanju zgrade Opštine Budva.

On je reagovao na današnje saopštenje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Abaza Dizdarevića.

"Gospodine Dizdareviću, vaše javno izgovorene riječi kojima izražavate brigu za multikonfesionalnost Crne Gore, prihvatili bismo kao iskrene i dobronamjerne da u njima nema jasno vidljivih primjesa politikantstva. Prije nego što ste odlučili da nas javno optužite morali ste, ukoliko želite biti odgovoran opozicionar, da prethodno provjerite činjenice, a ne da javno nastupate sa neutemeljenim tvrdnjama. Ipak, kao "zabrinutog" opozicionog poslanika želimo vas obavijestiti da ni jedan funkcioner Demokrata nije prisustvovao pomenutom vjerskom obredu. Vjerovatno gospodine Dizdareviću da nijeste odgledali intervju predsjednika crnogorskog Parlamenta, pa vas pozivamo da odvojite sat vremena i isti odgledate. Ako vam nakon odgledanog intervjua trebaju dodatna pojašnjenja spremni smo da polemišemo i na tu temu", rekao je Ćeman. Dodao je da "u vezi sa neprimjerenim konstatacijama, neistinama i zamjenama teza se nećemo oglašavati, jer smatramo da to nije nivo polemike 21. vijeka."

"Građanska, pomirena, evropska, multietnička i evroatlanska Crna Gora je zemlja za koju se svim srcem borimo. Vjerujemo gospodine Dizdareviću da sa tim nemate problema i pored neskrivene nervoze zbog činjenice što u nama nemate sagovornika za vjerske i nacionalne igre", zaključio je Ćeman.

Bonus video: