"iskazao zahvalnost ambasadorki Tudik na doprinosu jačanju odnosa između dvije države"

Nuhodžić primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Francuske

Tudik je, kako je saopšteno, uz zahvalnost za prijem, navela da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak u vladavini prava

5047 pregleda 5 komentar(a)
Nuhodžić i Tudik, Foto: MUP Crne Gore
Nuhodžić i Tudik, Foto: MUP Crne Gore

Prijateljski odnosi između Crne Gore i Francuske podrazumijevaju i zajedničko djelovanje u pravcu suočavanja sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i izazovima, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Francuske Kristin Tudik, sapšteno je iz u MUP-a.

Kako su pojasnili, tom prilikom, Nuhodžić  je iskazao zahvalnost ambasadorki Tudik na doprinosu jačanju odnosa između dvije države, te dodatnom unapređenju policijske saradnje tokom njenog mandata u Crnoj Gori.

"Želim da Vam zahvalim na kontinuiranoj i konkretnoj podršci našem strateškom opredjeljenju za članstvo u Evropskoj uniji, a posebno na ekspertskoj pomoći u okviru pregovaračkog poglavlja 24“, naglasio je  Nuhodžić.

Oni dodaju da je Nuhodžić izrazio  očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti intenzivna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Nuhodžić je podsjetio i na kvalitetnu saradnju sa Ambasadom Francuske u Podgorici, tokom mjeseci borbe protiv pandemije Covid-19, čime je dodatno potvrđeno snažno partnerstvo između Crne Gore i Francuske", kaže se u saopštenju.

Tudik je, kako je saopšteno, uz zahvalnost za prijem, navela da je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak u vladavini prava.

"Uz ocjenu da je bilateralna saradnja sadržajna na svim poljima od zajedničkog interesa, ambasadorka Tudik je izrazila spremnost Francuske za dalјu podršku snaženju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, kroz zajedničke projekte i aktivnosti, a posebno u kontekstu pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom", navodi se  u saopštenju. 

Sagovornici su, kako je zaključeno,  razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora.

Preporučujemo za Vas