Marković: Crna Gora nije izgubila ni jednog prijatelja, a stekla je brojne nove

"Projekat Podgoričkog kluba je dobar projekat, potreban našem regionu i kao ideja i kao vizija koja nas dalje može okupljati i podsticati", rekao je Marković, a saopšteno je iz Službe za osnose s javnošću Vlade Crne Gore
1901 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas ranije predsjednike i premijere država našeg regiona okupljene u novoformiranom Podgoričkom klubu i izrazio punu podršku Vlade radu ovog tijela i njegovim daljim aktivnostima na promociji perspektiva regiona, njegove evropske integracije kao i na afirmaciji politike dobrosusjedstva i saradnje.

"Projekat Podgoričkog kluba je dobar projekat, potreban našem regionu i kao ideja i kao vizija koja nas dalje može okupljati i podsticati", rekao je Marković, a saopšteno je iz Službe za osnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Ocijenio je prirodnim da je inicijativa nazvana upravo po glavnom gradu Crne Gore koja je u protekle dvije decenije prošla kroz proces ostvarivanja strateških prioriteta očuvavši pri tome dobre odnose sa svima.

"Imala je Crna Gora u tome ozbiljnih izazova, ali nije izgubila ni jednog prijatelja, a stekla je brojne nove", rekao je Marković.

On se zahvalio članovima Podgoričkog kluba na "pomoći koju su kao najviši državni zvaničnici pružali Crnoj Gori tokom procesa obnove nezavisnosti i naše evropske i evroatlantske integracije".

"Vaše iskustvo i ovaj format vidim kao potencijal da u našem regionu okupimo ljude koji će ozbiljno promišljati o našoj zajedničkoj budućnost", rekao je Marković.

U saopštenju se navodi da su članovi Podgoričkog kluba predstavili Markoviću program budućeg rada na stvarnju novog narativa i nove vizije našeg regiona ističući da su kao članovi Kluba izvan dnevne politike i da sa te pozicije vide mogućnost djelovanja u oblastima promovisanja ekonomske, naučne i druge saradnje.

Sa Markovićem su razgovarali bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, raniji predsjednici Makedonije Branko Crvenkovski, Slovenije Danilo Tirk, raniji predsjednici vlada Srbije Mirko Cvetković i Hrvatske Jadranka Kosor i raniji predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija.

Marković je informisan da Podgorički klub čine još i raniji predsjednici Slovenije Milan Kučan, Hrvatske Stjepan Mesić i Kosova Fatmir Sejdiu, raniji predsjednik Vlade Makedonije Hari Kostov i ranija predsjednica Skupštine Srbije Nataša Mićić.

Bonus video: