Bečić: Uvjeren sam da će se uzajamni odnosi Crne Gore i NR Kine produbljivati u najboljem interesu građana

"Na sastanku su analizirane aktivnosti aktuelnih projekata u Crnoj Gori u kojima participiraju kineske kompanije, a takođe su razmatrani potencijali Crne Gore i prilike za investicije i poslovanje", navodi se u saopštenju

9986 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Liu Đinom, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, predsjednik Bečić je naglasio da podrška građana na proteklim parlamentarnim izborima, obavezuje na rad u punom kapacitetu i izrazio uvjerenje da će se uzajamni odnosi Crne Gore i NR Kine produbljivati u najboljem interesu građana, a da parlamentarna saradnja može doprinijeti unaprjeđenju sveukupnih odnosa", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Bečić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države koji se nadograđuju kroz Mehanizam 17+1 i Inicijativu Pojas i put i istakao punu podršku politici „jedne Kine“.

"Predsjednik Skupštine osvrnuo se na intenziviranje bilateralnih parlamentarnih odnosa kroz buduću grupu prijateljstva sa Svekineskim narodnim kongresom. Sagovornici su konstatovali da saradnja na nivou grupa prijateljstva može pomoći u nadogradnji razvoja crnogorsko-kineskih odnosa, sa naglaskom na razmjeni roba, ljudi i kapitala što će doprinijeti daljem obostranom interesu", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, Bečić zahvalio je na podršci NR Kini u borbi protiv epidemije COVID 19 i naglasio odlučujuću ulogu Skupštine u donošenju važnih kadrovskih odluka, kao i izazovima države u borbi sa pandemijom.

"Na sastanku su analizirane aktivnosti aktuelnih projekata u Crnoj Gori u kojima participiraju kineske kompanije, a takođe su razmatrani potencijali Crne Gore i prilike za investicije i poslovanje", navodi se u saopštenju.

Bečić je, kako je saopšteno, naglasio da će Skupština Crne Gore, sa neposredno izabranim predstavnicima, biti neophodna pokretačka promjena i da će pružiti puni doprinos da u atmosferi dijaloga i konstruktivne razmjene argumenata istinski budu zastupljeni interesi svih društvenih grupa i građana naše zemlje.

„Crna Gora nastaviće da radi na jačanju evropskog i evroatlantskog puta, kao i na unaprjeđenju tradicionalnih prijateljstava, a Kina je svakako jedno od njih““– zaključio je Bečić.

Bonus video: