Vanredni kongres DPS-a do sredine decembra

Cilj vanrednog kongresa je, kako se navodi, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima

25877 pregleda 431 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je odlučilo na sinoć održanoj sjednici kojom je predsjedavao Milo Đukanović da predloži Glavnom odboru stranke da se vanredni Kongres DPS-a održi do polovine decembra.

Cilj vanrednog kongresa je, kako je saopšteno iz te partije, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

"Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Demokratska partija socijalista ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore", stoji u saopštenju.

Takođe, konstatovano je da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

"Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjima i realizaciji predizbornog programa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: