I mediji u Srbiji o kampanji tabloida: Vučićevi poslušnici idu na Krivokapića i Abazovića

Za ilustraciju takve tvrdnje Direktno citira tekst, kako navode, Vučićeve „Republike“, u kojem Marko Carević, gradonačelnik Budve i istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, govori kako "Dritan ne može da vodi službe bezbjednosti"

19285 pregleda 274 reakcija 24 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Koordinirana kampanja srbijanskih tabloida bliskih tamošnjem predsjedniku Aleksandru Vučiću je privukla pažnju i tamošnjih medija, pa Direktno.rs konstatuje da praktično nema dana bez negativnih objava o kandidatu za mandatara Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću i lideru URA Dritanu Abazoviću.

Taj portal navodi da se to dešava zbog činjenice da nisu pod kontrolom Vučića i da je posljednji povod za uzbunu bilo eksplicitno očekivanje Abazovića da ta koalicija vodi službe bezbjednosti.

Za ilustraciju takve tvrdnje Direktno citira tekst, kako navode, Vučićeve „Republike“, u kojem Marko Carević, gradonačelnik Budve i istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, govori kako "Dritan ne može da vodi službe bezbjednosti" i da je "logično da neko drugi u vladajućem savezu ko je dobio veće povjerenje građana, dobije te resore".

„Svaki mladi čovek ima ambicije i legitimno je da sebe promoviše i nameće kao nekog regionalnog lidera, ali vidjećemo šta će vrijeme pokazati u slučaju Abazovića“, rekao je Carević.

Direktno.rs dalje navodi da se u tekstu, pored Carevića, pojavljuje i Vučiću bliski analitičar Branko Radun, koji tvrdi: „Apsurd je da Abazović, čija je popularnost veštački napumpana, dobije toliki medijski prostor".

Radun ističe da je URA osvojila oko 22.000 glasova „koliko dobije neki opštinski odbor u Srbiji“. On smatra da nezavisni mediji u Srbiji pumpaju popularnost Abazovića kako bi se tamo „pojavio neki Dritan i srušio SNS“.

Bonus video: