Bečić: Kina prijatelj Crne Gore i njenog naroda

On je, kako je saopšteno, izrazio posebnu zahvalnost za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u suočavanju sa koronavirusom

3664 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku koju mu je uputio predsjednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Li Zhanshu, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

„Poštovani predsjedniče Skupštine,Povodom Vašeg izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore, u ime Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine, i u svoje lično ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najljepše želje. Želim Vam nova dostignuća u obavljanju ove uzvišene dužnosti", navodi se u čestitci.

Kako je dodao, Kina i Crna Gora se međusobno poštuju i vjeruju, razvoj bilateralnih odnosa je na zdravoj osnovi a praktična saradnja je dala plodonosne rezultate.

"Od početka ove godine, dvije zemlje su se udružile u borbi protiv COVID-19 epidemije, a tradicionalno prijateljstvo je učvršćeno i sublimirano. Očekujem uspostavljanje dobrih radnih odnosa i ličnog prijateljstva sa Vama, da zajedno promovišemo prijateljske razmjene i saradnju između Svekineskog narodnog kongresa i Skupštine Crne Gore, i da doprinosimo sveobuhvatnom i dubinskom razvoju odnosa između Kine i Crne Gore. Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje“", zaključio je Zhanshu.

Bečić je, kako je saopšteno, u odgovoru predsjedniku Parlamenta NR Kine zahvaljujući na čestitki naglasio da je Kina prijatelj Crne Gore i njenog naroda, čemu između ostalog svjedoči i angažman Kine u jeku pandemije.

On je, kako je saopšteno, izrazio posebnu zahvalnost za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u suočavanju sa koronavirusom.

"Bečić je izrazio očekivanje da će saradnja na parlamentarnom nivou, posebno u sklopu grupa prijateljstva biti dodatno intenzivirana, te istakao očekivanje da će o novom sastavu grupe prijateljstva uskoro imati zadovoljstvo da informiše predsjednika Zhanshua i Svekineski narodni kongres", navodi se u saopštenju.

„Uvaženi predsjedniče Zhanshu, Crna Gora i NR Kina imaju dobru perspektivu za razvoj saradnje u oblastima: ekonomije, nauke, obrazovanja, kulture, odbrane, saobraćaja, pomorstva, telekomunikacija, zdravstva, poljoprivrede i sporta. Vjerujem da će parlamenti dvije države dati ključni doprinos u realizaciji zajedničkih ciljeva i unapređenju saradnje u ovim, ali i brojnim drugim oblastima.“ – navodi se između ostalog u pismu koje je Bečić uputio Zhanshu.

Bonus video: