NSD: Demokratska zajednica mladih Evrope uputila čestitke na pobjedi na izborima

"Posle 30 godina borbe i opozicionog djelovanja uspjeli ste da pobijedite komunističku Vladu, na izborima i bez većih nemira", istakao je Mira, kaže se u saopštenju

4936 pregleda 9 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Demokratska zajednica mladih Evrope - DEMYC iz Brisela i njen predsjednik Havijer Hurtado Mira, uputili su čestitku Novoj srpskoj demokratiji i Andriji Mandiću zbog pobjede na izborima 30. avgusta ove godine, saopšteno je iz ovog političkog subjekta.

U čestitki se, kako je saopšteno, navodi da nakon velikog uspjeha na parlamentarnim izborima, Demokratska omladinska zajednica Evrope želi da uputi svoje čestitke prijateljima iz Nove Srpske demokratije, Demokratskog fronta kao i lideru Andriji Mandiću.

"Posle 30 godina borbe i opozicionog djelovanja uspjeli ste da pobijedite komunističku Vladu, na izborima i bez većih nemira", istakao je Mira, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz NSD Mira je u čestitci naveo da je veoma važno "da nova crnogorska vlada ustupi relevantno i istaknuto mjesto Novoj srpskoj demokratiji i njenom lideru, kao najbolji odraz konzervativnih, desničarskih i tradicionalnih vrijednosti koje su pobijedile na izborima", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u čestitci je nevedeno da u "Demokratskoj zajednici mladih Evrope vjeruju da će samo učešće Nove srpske demokratije u Vladi garantovati modernost, razvoj, sigurnost, stabilnost i brže pristupanje Crne Gore Evropskoj Uniji".

"Želimo puno sreće gospodinu Mandiću u ovoj delikatnoj fazi pregovora i važnom trenutku za istoriju zemlje", zaključeno je u čestitci, kaže se u saopštenju.

"DEMYC je najstarija omladinska politička organizacija stranaka desnog centra u Evropi koja postoji od 1964. godine. Čini je 45 stranaka i organizacija iz 33 zemlje Evrope. Klub mladih Nove srpske demokratije je dio ove organizacije i bio je domaćin poslednje Skupštine DEMYC-a y Podgorici 2018. godine", navodi se u saopštenju NSD..

Bonus video: