Knežević: Đukanović i njegova porodica prva adresa na koju će doći novi tužilac

On je dodao da pošto Đukanović očigledno posvećuje mnogo pažnje "mojoj bezbjednosti i prati moje kretanje, onda zna da sam pod budnim okom Skotland jarda od proljeća 2019, nakon što je poslao svoje mafijaške ortake da napadaju mene i moji porodicu, počevši od praćenja pa do pokušaja upada u stan"

27040 pregleda 23 reakcija 22 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

"Duško Knežević nema dosije i nikada nije krivično odgovarao. Jedini moj dosije nastao je pošto sam obznanio aferu Koverta i objavio detalje o kriminalu Đukanovića i njegove porodice. Tako da me zabavlja kada šef mafije mene naziva kriminalcem", saopštio je Knežević reagujući na Đukanovićevu izjavu u kojoj je Kneževiža nazvao odbjeglim kriminalcem.

"Đukanović još nije svjestan da je politička prošlost, pa se još drži retorike pronalaženje krivice u nekim silama istoka i zapada, koje su mu navodno radili o glavi. Nije shvatio poruku Interpola da se radi o političkom procesu protiv mene i to u jeku kampanje koju je vodio za parlamentarne izbore. Ponavlja matricu o zavjeri crkve, međunarodnih faktora i velikosrpskog hegemonizma, kao da ne razumije da je sa tom retorikom izgubio izbore", kaže se saopštenju.

Kako dodaje, "iza Đukanovića ostalo je na desetine nerazjašnjenih ubistava".

"Među njima u i njegovi najbliži saradnici, novinari, politički protivnici i ljudi iz kriminalnog miljea. Po tome će ga pamtiti i Crna Gora i istorija. Svaljivanje krivice na nekog drugog iz vrha DPS samo je nastavak kukavičke prakse, njemu svojstvene, da u drugima traži opravdanje za poraz i nestanak sa političke scene", poručio je Knežević.

On je kazao da će se, kako je i rekao vratiti u Crnu Goru, "a Đukanović će tada shvatiti da više nema njegovih tužilaca i sudija koji su čuvali njegovu mafijašku organizaciju, a njegove protivnike proglašavli za kriminalce".

"Postaće svjestan da su on i njegova familija adresa na koju će prvo doći novi tužilac. Zakucaće na njegova vrata jer je i previše dokaza, od kojih su neki odavno javno objavljeni, da nam je predsjednik u stvari teški kriminalac. Moraće Đukanović da se suoči sa istinom da nije nedodirljiv i da više nema Stankovića i Katnića da ga čuvaju i da montiraju procese onako kako ih on usmjerava", poručio je Knežević.

On je dodao da pošto Đukanović očigledno posvećuje mnogo pažnje "mojoj bezbjednosti i prati moje kretanje, onda zna da sam pod budnim okom Skotland jarda od proljeća 2019, nakon što je poslao svoje mafijaške ortake da napadaju mene i moji porodicu, počevši od praćenja pa do pokušaja upada u stan".

On je poručio da će se Skotland jard brinuti o njegovoj bezbjednosti i kada dođe u Crnu Goru, "tako da Đukanović ne mora da se sjekira. Ima prečih obaveza, od dosadašnjih krivičnih prijava za besramnu pljačku Crne Gore - prvog miliona u Pireus banci, preko kastodi računa, afera Telekom i A2A, do parlamentarne istrage o aferi Možura", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: