PREDSJEDNIK SKUPŠTINE SE SASTAO SA AMBASADOROM POLJSKE

Bečić: Da se izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, interes Crne Gore i građana mora biti prioritet

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi

11174 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu, saopštio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić.

On se danas kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore sastao sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori, Arturom Dmohovskim.

U saopštenju se navodi da je Bečić istakao "zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Poljska pruža ostvarenju crnogorskih strateških vanjskopolitičkih prioriteta".

Iz Skupštine je saopšteno i da je Dmohovski izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, a da postojeći bilateralni odnosi predstavljaju dobru osnovu za produbljivanje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

Navodi se i da se Bečić posebno osvrnuo na činjenicu da sve veći broj poljskih građana posjećuje Crnu Goru i izrazio očekivanje u pogledu daljeg snaženja ekonomske saradnje u obostranom interesu.

"Ovom prilikom, Bečić izrazio je i posebnu zahvalnost za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije. Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države", piše u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi.

"On je ponovio da Sporazum koji su potpisali predstavnici koalicija nove parlamentarne većine potvrđuje da će nova vlast biti procrnogorska, proevropska, prozapadna, prograđanska i pomiriteljska", kazali su iz Skupštine.