"kao nesumnjivom borcu protiv režima ostaje mu samo jedna opcija"

Radunović: Ukoliko Abazović ne može da kontroliše jastrebove, neka podrži manjinsku vladu

"Nakon veličanstvene pobjede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobjednice bi trebalo da se uzdrže od maksimalističkih zahtjeva ili ucjena, kako se ne bi Đukanoviću otvarao prostor za manipulaciju"

60487 pregleda 1379 reakcija 210 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Ukoliko lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ne može da kontroliše jastrebove u svojim redovima, koje neskriveni šovinizam sprečava da poštuju elementarne postulate demokratije, onda mu kao nesumnjivom borcu protiv režima ostaje samo jedna opcija – da podrži manjinsku vladu ostalih 37 poslanika opozicije, saopštio je danas Slaven Radunović, predsjednik kluba poslanika Demokratskog fronta (DF).

"S obzirom da stranke okupljene u koalicijama "Mir je naša nacija" i "Za budućnost Crne Gore" imaju isti, civilizacijski i demokratski prikladan pristup, a to je da nikoga ne ucjenjuju, traže da se samo ispoštuje volja birača, ne žele da kadriraju u tuđem dvorištu, ali ne dozvoljavaju da ni drugi to rade u njihovom, ostaje da se onaj koji ima četiri poslanika, a prohtjeve kao da ih ima 34, skloni u stranu i pruži priliku neuporedivo organizovanijim i za konačni obračun spremnijim strukturama da u najkraćem roku počiste Veljovićeve "za keš spremne" patriote i korumpirane kadrove u Tužilaštvu i Sudstvu, koje drže Crnu Goru kao taoca Mila Đukanovića", istakao je Radunović.

On je dodao da bi "potpisani Sporazum, kojim se sve strane obavezuju da nova vlada i ova parlamentarna većina neće problematizovati pitanja koja se tiču međunarodnog kursa i obaveza Crne Gore, kao ni otvorena identitetska pitanja, trebalo da je dovoljna garancija da ćemo svi moći da budemo potpuno posvećeni raščlanjivanju institucionalno-mafijaške hobotnice i hitnom čišćenju biračkog spiska".

"Nakon veličanstvene pobjede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobjednice bi trebalo da se uzdrže od maksimalističkih zahtjeva ili ucjena, kako se ne bi Đukanoviću otvarao prostor za manipulaciju. Nažalost i pored potpisanog sporazuma, djelovi pobjedničkog tima, a po matrici koju je davno ustanovio Đukanović - braneći Crnu Goru od zamišljenog neprijatelja, žele da promijene izbornu volju građana i ucjenama eliminišu iz vlasti glavnog kontributora ove veličanstvene pobjede, srpski narod i njegove predstavnike. Radi se o gotovo istoj argumentaciji koju su koristili Darko Pajović i Pozitivna. I oni su se pozivali na najviše vrijednosti – na odbranu Države, multinacionalnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog društva", rekao je Radunović.

Po njegovim riječima, u suštini, radi se šovinističko-elitističkom pristupu, po kojem svi građani nisu jednako vrijedni i kako su baš oni - malobrojni, ali "prepametni", ekskluzivni tumač narodnih želja i zaštitnici opšteg interesa.

"Nadam se da će u narednom periodu mandatar Krivokapić uspjeti svojim dobronamjernim pristupom da ubijedi sve učesnike u ovom procesu na suzdržanost i solidarnost. Nadam se da će i URA odustati od svojih megalomanskih zahtjeva da prekraja izbornu volju i da uređuje po tuđim dvorištima, pa da ćemo svi zajedno, ruku pod ruku, kao i u predizbornoj kampanji, dovršiti započeti posao", zaključio je Radunović.

Preporučujemo za Vas