Zaganjor: Korupcija u Ulcinju kočnica u dovođenju investitora

Nevjerovatno je, smatra kandidat za odbornika liste SDP - Da oživi Ulcinj, da danas na najdužoj pješćanoj plaži u srcu Evrope ne postoji niti jedan ozbiljan hotelski objekat
137 pregleda 1 komentar(a)
Elvedin Zaganjor, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Elvedin Zaganjor, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Ažurirano: 17.01.2018. 15:34h

Budući razvoj Ulcinja mora biti zasnovan na dogovoru i što širem konsenzusu svih lokalnih političkih i društvenih aktera, putem usvajanja nove Strategije razvoja opštine Ulcinj, a Ulcinj mora jednako pripadati svima i zato niko ne smije biti isključen iz debate o njegovom razvoju, poručio je Elvedin Zaganjor, kandidat za odbornika liste SDP – Da oživi Ulcinj.

"Dinamičniji privredni razvoj je neohodan Ulcinju. U prethodnom periodu mnoge investicije i ozbiljni investitori su nas zaobišli dobrim dijelom zbog nespremnosti lokalne administracije, raširene korupcije ali i zbog opstrukcije pojedinaca. Veliki investicioni bum koji je zahvatio Crnu Gori i region zaobišao je Ulcinj i mi moramo učiniti sve da se to opet ne dogodi," ističe Zaganjor.

Nevjerovatno je, smatra on, da danas na najdužoj pješćanoj plaži u srcu Evrope ne postoji niti jedan ozbiljan hotelski objekat.

"Investicije u razvoj turizma, bazirane na komparativnim prirodnim prednostima Ulcinja, doprinijeće ubrzanom razvoju i ostalih privrednih grana, prije svega poljoprivrede, građevinarstva, trgovine, industrije namještaja i sl. Fondovi EU omogućavaju nam kada predstavimo kvalitetne projekte, za njihovu realizaciju dobijemo i ozbiljna finansijska sredstva," navodi Zaganjor.

SDP je, podsjeća on, oduvijek imala ozbiljne partnere u EU, i što je posebno važno, partnere koji uvažavaju stavove SDP-a. Zato, smatra on, u toj partiji mogu uticati da ozbiljni investitori dođu u Ulcinj, pokrenu privredu, a posebno turizam.

"Ključni preduslov da dovedemo ozbiljne investitore je da iskorijenimo korupciju koja je po ocjeni naših evropskih partnera naš ključni problem. Zato, nova vlast sa SDP kao nezaobilaznim faktorom, će inaugurisati pravilo nulte tolerancije na korupciju. Poseban akcenat ćemo staviti i na personalnoj odgovornosti rukovodilaca organa od čijeg rada ili nerada zavisi da li će se Ulcinj razvijati ili će nastaviti da nazaduje. Jedino tako možemo učiniti da oživi Ulcinj," zaključio je Zaganjor.

Bonus video: