IBRAHIMOVIĆ ĆE BITI ŠEF

I Bošnjačka stranka formirala poslanički klub

U klubu poslanika BS-a su Ervin Ibrahimović, Amer Smailović i Kenana Strujić Harbić

10135 pregleda 2 komentar(a)
Predsjednik kluba BS-a je Ervin Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Predsjednik kluba BS-a je Ervin Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Bošnjačka stranka formirala je juče u Skupštini Crne Gore poslanički klub.

U klubu poslanika BS-a su Ervin Ibrahimović, Amer Smailović i Kenana Strujić Harbić.

Šef kluba biće Ervin Ibrahimović, saopšteno je iz BS-a.

Na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta, Bošnjačka stranka je osvojila tri poslanička mandata, odnosno, 16.279 glasova.

U Skupštini je do sada formirano sedam poslaničkih klubova, a u najavi je formiranje kluba poslanika u kojem će biti nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora, Radnička partija i Ujedinjena Crna Gora.

Pored BS-a klubove su formirali i koalicije “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija”, kao i Socijaldemokrate (SD), Socijalistička narodna partija (SNP) i Pokret za promjene. Poslanički klub zajedno su formirali Socijaldemokratska partija i Albanska koalicija „Jednoglasno”, a predsjednik tog kluba je Raško Konjević.

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo” je Miloš Konatar, SD-a Ivan Brajović, koalicije “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović, a SNP-a Vladimir Joković.

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta za promjene je Branko Radulović. Kako su “Vijesti” ranije objavile, da PzP ima poseban klub je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Njemačkoj “gdje PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub”.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet.

Konstitutivna sjednica parlamenta održana je 23. septembra, a za predsjednika je izabran Aleksa Bečić iz koalicije “Mir je naša nacija”, dok je Krivokapić predložen za mandatara.

Nakon što budu formirani svi poslanički klubovi, podnosi se predlog za formiranje Administrativnog odbora. Prema proceduri, klubovi predsjedniku dostavljaju predloge za članove Administrativnog odbora, a predsjednik Skupštine podnosi predlog za imenovanje odbora.

Prema Poslovniku Skupštine, klub čine najmanje tri poslanika, a poslanik može biti član samo jednog kluba.