Prava Crna Gora: Tužilaštvo priznalo da je DPS prala novac, hitno saslušati Đukanovića

Iz te partije su ponovo pozvali specijalnog tužioca Milivoja Katnića da saopšti kada će saslušati predsjednika Crne Gore i DPS
3965 pregleda 17 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozdravlja činjenicu da je Specijalno državno tužilaštvo nakon više od dvadeset dana i pod ogromnih pritiskom javnosti, konačno odlučilo da se umiješa u sopstveni posao i formalno krene u procesuiranje afere ''Koverat'' time što je osumnjičilo Slavoljuba Stijepović za krivično djelo pranje novca putem pomaganja, saopšteno je iz te partije.

"Ova odluka Tužilaštva je uslijedila nakon što je, između ostalih, i Prava Crna Gora podnijela krivičnu prijavu protiv Slavoljuba Stijepovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca. Ipak, prvo i osnovno pitanje jeste: Kome je Stijepović pomogao da ''opere'' novac kroz izbornu kampanju Demokratske partije socijalista, ako ne upravo funkcionerima te partije? Drugo, logično pitanje koje se nameće jeste: Zašto još uvijek nije priveden i saslušan Stijepovićev nalogodavac i direktni šef, kako u partiji, tako i u Predsjedništvu – gospodin Milo Đukanović?" stoji u saopštenju Prave.

Ovo pitanje kako su kazali, postavljaju ne samo zato što je Đukanović kao predsjednik DPS-a u vrhu hijerarhije odlučivanja zadužen za sve stranačke aktivnosti, pa i za tokove novca, već "zato što je izvjesno da je gospodin Stijepović bio tek obični kurir koji je famoznu kovertu sa stotinu hiljada eura prenio iz Kneževićevog u Đukanovićev džep."

"Istovremeno, činjenica je da je gospodin Duško Knežević javno potvrdio da je prije primopredaje novca Stijepoviću napravio usmeni dogovor o tome upravo sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem, što bi u svakoj normalnoj zemlji bio signal pravosudnim institucijama da privedu onog ko je bio zapravo inspirator pomenutog krivičnog djela. S druge strane, Tužilaštvo je ovim činom de fakto priznalo da je DPS u svojim kampanjama svjesno prala novac", rekli su iz Prave.

Iz te partije su ponovo pozvali specijalnog tužioca Milivoja Katnića da saopšti kada će saslušati Đukanovića.

"I dok gledamo kako institucije u Crnoj Gori, pogotovo one pravosudne, ''kidaju rep da bi zaštitile glavu'', još jednom pitamo tužioca Milivoja Katnića, kada će skupiti petlju i saslušati najvećeg krivca u ovom djelu teške korupcije – Mila Đukanovića? Do tada, Prava Crna Gora ponovo upućuje apel svim opozicionim političkim partijama da oni trenutni najsnažniji među nama pokrenu i iskordinišu sastanak svih segmenata slobodnog društva koji bi, nadamo se, vodio i do masovnih protesta i konačne smjene višedecenijskog režima DPS-a. Prava Crna Gora će, i pored toga, biti maksimalno uključena u vaninstitucionalnu borbu protiv režima Mila Đukanovića u svakom smislu", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: