Bečić-Atanasovski: Jačanje kontrolne uloge parlamenta prioritet novog rukovodstva

Atanasovski je naveo da očekuju od novog rukovodstva brojne inicijative kako bi doprinijeli jačanju finansijskog i parlamentarnog nadzora

5484 pregleda 1 komentar(a)
Atanasovski i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Atanasovski i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa regionalnim direktorom Programa Vestminsterske fondacije za demokratiju na Zapadnom Balkanu, Emilom Atanasovskim.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju između Skupštine Crne Gore i Vestminsterske fondacije za demokratiju (VFD),istakao zahvalnost na značajnoj podršci u izgradnji institucionalnih kapaciteta Skupštine. On se, dodaje se, posebno osvrnuo na Parlamentarnu budžetsku kancelariju, formiranu kroz zajednički projekat „Jačanje finansijskog nadzora u Skupštini Crne Gore“ i izrazio očekivanje da će njen rad u punom kapacitetu doprinijeti jačanju kontrolne uloge Parlamenta, što je, kako je naveo, i jedan od prioriteta novog saziva Skupštine.

Atanasovski je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitao Bečiću na izboru za važnu funkciju i naglasio da Parlamentarna budžetska kancelarija ima za cilj da pomogne poslanicima u analiziranju budžeta. On je naveo da očekuju od novog rukovodstva brojne inicijative kako bi doprinijeli jačanju finansijskog i parlamentarnog nadzora.

U tom kontekstu, zaključuje se u saopštenju, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unapređenje i razvoj novih mehanizama parlamentarne saradnje, sa posebnim akcentom na jačanje administrativnih kapaciteta.

Bonus video: