Rudović: Nije kasno da opozicija pronađe model za pobjedu, kandidat da bude ličnost koja spaja CG

Kako je objasnio, taj model može da znači dogovor o zajedničkom nestranačkom kandidatu ali i još neke opcije koje osiguravaju podršku svih subjekata kandidatu koji uđe u drugi krug
63 pregleda 34 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 17.01.2018. 13:12h

Nije kasno da opozicija pronađe model za pobjedu na predsjedničkim izborima, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović.

On je ocijenio da je predsjednički kandidat treba da bude ličnost koja ne dijeli nego spaja Crnu Goru.

"Još nije kasno, ako ima imalo volje za tim, da opozicioni subjekti partijske interese konačno podrede cilju i ulože maksimalne napore da pokušamo da dođemo do modela koji nam daje velike šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima", kazao je Rudović agenciji MINA.

Kako je objasnio, taj model može da znači dogovor o zajedničkom nestranačkom kandidatu ali i još neke opcije koje osiguravaju podršku svih subjekata kandidatu koji uđe u drugi krug.

"Zato je važno da to bude ličnost koja ne dijeli nego koja spaja Crnu Goru", rekao je Rudović .

On je naglasio da kriterijum racionalnosti nalaže da predsjendički i lokalni izbori budu zajedno, ali da preovladava kriterijum sebičnih političkih interesa tako da je evidentno da će biti odvojeno i da će biti prosuto više miliona eura.

"Zašto? Zato što je procjena DPS-a da će na konto, nažalost, posvađane opozicije trijumfovati na predsjedničkim izborima i tako otvoriti prostor za smanjenje zaostatka u odnosu na opoziciju u Podgorici", kazao je Rudović.

Bonus video: