na sjednici glavnog odbora sdp-a

Vuksanović Stanković i više funkcionera podnijeli ostavke, uskoro kongres

Iz SDP-a je saopšteno da će na kongresu biti izabrano novo partijsko rukovodstvo. Partiju će do kongresa voditi predsjednik Glavnog odbora Izet Bralić

108391 pregleda 2538 reakcija 195 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na tu funkciju na današnjoj sjednici Glavnog odbora partije.

Prethodno je ostavku podnio i njen zamjenik Raško Konjević.

Portparol i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić novinarima je nakon sjednice GO rekao da su ostavke podnijeli i drugi funkcioneri partije.

“To je već bilo najavljeno na nekim našim sastancima u ponedjeljak, tako da je ovo logičan slijed već iskazane želje da se prihvati odgovornost za rezultat koji je bio ispod očekivanja za SDP”, kazao je Stanić.

SDP je na izborima 30. avgusta osvojio dva mandata.

Glavni odbor SDP-a je donio odluku i o održavanju partijskog kongresa, koji je, kaže Stanić, inače i predviđen statutarnim odlukama SDP-a ali je “i iskaz činjenice da partijsko rukovodstvo, GO, iskazuje nezadovoljstvo osvojenim brojem glasova na proteklim parlamentarnim izborima”.

“Veći dio partijskog rukovodstva je čineći jedan moralan čin odlučio da odstupi sa funkcija, da podnese ostavke, ali će ostati dio partijske strukture koja će odraditi pripreme za kongres koji će se održati u narednom periodu u skladu sa mjerama NKT-a. Partiju će do kongresa voditi predsjednik GO Izet Bralić”, rekao je Stanić.

Iz SDP-a je večeras saopšteno da će na kongresu biti izabrano novo partijsko rukovodstvo. "Svi funkcioneri partije će biti dio procesa održavanja Kongresa i raditi na daljem snaženju SDP, iskazujući akciono i političko jedinstvo u susret novim političkim izazovima koji očekuju Crnu Goru", stoji u saopštenju.

Vuksanović Stanković je za predsjednicu SDP-a izabrana na devetom redovnom Kongresu u junu prošle godine, Konjević za njenog zamjenika, a dotadašnji lider partije Ranko Krivokapić za počasnog predsjednika stranke.

Vuksanović Stanković bila je tada jedini kandidat/kinja za čelnu poziciju SDP-a.

SDP je nakon sjednice Predsjedništva održane nakon izbora, konstatovao da je ostvareni rezultat ispod očekivanja, ali i da su dobijeni glasovi izraz otvorene i iskrene podrške njihovoj politici.

Povezani članci

04. Oktobar 2020.

Konjević podnio ostavku

Preporučujemo za Vas