Dems čestitao Bečiću: Uvjeren sam da će naši odnosi biti ojačani tokom vašeg mandata

Bečić je, kako je saopšteno, zahvalio na riječima čestitke i upućenim željama, ističući da brojni izazovi današnjice "sa kojima se suočavamo na nacionalnom i globalnom nivou iziskuju više nego ikad ranije iskrenu i duboku posvećenost vrijednostima koje čine samu srž djelovanja Savjeta Evrope – ljudskim pravima, demokratiji i vladavini prava"

5615 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupstina.me
Bečić, Foto: Skupstina.me

Predsjedniku crnogorskog Parlamenta Aleksi Bečiću čestitku je uputio predsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Rik Dems, saopšteno je iz Skupštine.

„U ime Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope najsrdačnije Vam čestitam na nedavnom izboru na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore", kaže se u čestitci.

Dems dodaje da je siguran sam da "možemo računati na Vašu punu podršku i aktivnu saradnju u pružanju odgovora na ključne izazove sa kojima se Evropa trenutno suočava, uključujući uticaj i posljedice pandemije kovida-19, trajne nejednakosti i degradaciju životne sredine. Takođe sam uvjeren da će postojeći dobri odnosi između Parlamentarne skupštine i Skupštine Crne Gore biti dodatno ojačani tokom Vašeg mandata“,

Bečić je, kako je saopšteno, zahvalio na riječima čestitke i upućenim željama, ističući da brojni izazovi današnjice "sa kojima se suočavamo na nacionalnom i globalnom nivou iziskuju više nego ikad ranije iskrenu i duboku posvećenost vrijednostima koje čine samu srž djelovanja Savjeta Evrope – ljudskim pravima, demokratiji i vladavini prava".

„Crna Gora ostaje predana daljem promovisanju i zaštiti naših zajedničkih vrijednosti i principa, kao i jačanju saradnje među zemljama članicama. Uvjeren sam da će Skupština Crne Gore posredstvom svoje delegacije, ali i kroz druge oblike parlamentarne saradnje, nastaviti da gradi snažne i još sadržajnije odnose sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope. Na ovom putu, kao i na putu obezbjeđivanja poštovanja svih obaveza koje je Crna Gora preuzela članstvom u ovoj organizaciji, imaće moju punu posvećenost i podršku“, naveo je Bečić u odgovoru na čestitku.

Bonus video: