Reagovanje Nove srpske demokratije: Mandić je podnio izvještaj o imovini

"Andrija Mandić je, prema našim saznanjima, jedini predsjednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period od prije ulaska u politiku"

19133 pregleda 51 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić (NSD) predao je imovinski karton Agenciji za sprečavanje korupcije, ističe se u reagovanju ove stranke.

Nova srpska demokratija (NSD), reagovala je na tekst objavljen na portalu Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore “POKRENUTI POSTUPCI PROTIV FUNKCIONERA NOVE: ASK pita Mandića i Zečevića za kartone” koji je prenesen u Vijestima pod naslovom “Mandić i Zečević prekršili zakon?".

“Danas se opet iz prononsiranih antisrpskih medija plasiraju neistine na račun Andrije Mandića, predsjednika jedine srpske nacionalne stranke u Skupštini Crne Gore, koja je i najjača vladajuća stranka u novoj parlamentarnoj većini. Problematizujući pitanje njegove imovine i forsirajući tu temu njegovi politički i nacionalni protivnici vjeruju da će mu tako nanijeti političku štetu. Razlog je navodna činjenica da Andrija Mandić nije predao izvještaj o svojoj imovini. Moram da kažemo da to nije tačno i da je Andrija Mandić predao taj izvještaj ASK-u” navodi se u saopštenju koje je potpisao potpredsjednik podgoričkog odbora ove stranke Koča Đurišić.

“Dužan sam da saopštim javnosti nekoliko činjenica koje sam saopštio i direktorici ASK, vezano za razloge kašnjenja predaje izvještaja kao i medijskog spinovanja sa širenjem laži vezanih za vlasništvo oko nekog pištolja. Od ranije je poznato ali koje nije loše u ovakvom momentu ponoviti.

Andrija Mandić je, prema našim saznanjima, jedini predsjednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period od prije ulaska u politiku. Andrija Mandić nije čovjek kome je materijalno bogastvo bilo kakav prioritet i važan cilj u životu. Bavi se nacionalnom srpskom politikom i to je njegov životni izbor. Nemamo dileme da bi Mandić da je bio zainteresovan za materijalnu korist, kao što je za politiku, mogao poput hiljada drugih da dođe, recimo, do stana u nekom elitnom podgoričkom kvartu a da ne živi u porodičnoj kući koju je sagradio njegov pokojni otac u podgoričkoj mjesnoj zajednici Zagorič. Na istoj adresi se nalazi od svoje dvanaeste godine i njegov komšiluk i naselje dobro znaju ko su on i njegova porodica. Između ostalog, upravo je naša politička organizacija zahvaljujući Andrijinoj čestitosti tamo ubjedljivo pobijedila na izborima. Od kada se bavi politikom uvijek smo u tom kraju kao opozicija pobjeđivali.

Za vrijeme bavljenja politikom imao je jednu od najboljih plata u zemlji ali nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrijepi. Nova srpska demokratija je jedina stranke u Crnoj Gori u kojoj je finansijsko poslovanje stranke uređeno Statutom, na predlog predsjednika, da se o svakom centu potrošenog novca odlučuje kolektivno u posebnom stranačkom organu koji je odvojen od Predsjednika. Prljava i podla kampanja, kao i laži koje se šire protiv Mandića su organizovani i podstaknuti zbog njegovih jasnih, preciznih i doslednih nacionalnih i političkih stavova. To što on nije spreman ni milimetar da odustane od vlastitih uvjerenja služi na čast ne samo njemu nego i organizaciji na čijem je čelu.

I što je on više puta isticao a svi njegovi saradnici dobro upamtili, što se tiče moralne i finansijske čistote ne bih se ni milimetra pomjerio mnogima koji su se zakleli čak i na zavjet skromnosti.

Ovi pokušaji diskreditacije neće nanijeti štetu Andriji Mandiću a još manje će donijeti koristi onima koji pokušavaju da mu na ovaj način nanesu štetu – saopštio je Đurišić”