Džaferi čestitao Bečiću: Nastaviti uspješnu i konstruktivnu saradnju

Bečić je istakao da Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju neraskidivo veže period suživota i bratskih međudržavnih odnosa

2102 pregleda 0 komentar(a)
Džaferi, Foto: Savo Prelević
Džaferi, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku predsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije, Talata Džaferija (Talat Xhaferi):

„Čast mi je da Vam, u ime poslanika Skupštine Republike Sjeverne Makednije i u lično ime, čestitam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore i da Vam poželim uspjeh u obavljanju ove odgovorne funkcije. Iskreno se nadam da ćete tokom Vašeg mandata nastaviti uspješnu i konstruktivnu saradnju uspostavljenu između naša dva parlamenta. Očekujem da će u bliskoj budućnosti, kao i u svim svojim prethodnim mandatima, Skupština Republike Sjeverne Makedonije uspostaviti Parlamentarnu grupu za saradnju sa Skupštinom Crne Gore, kao dokaz naše posvećenosti i zainteresovanosti za jačanje prijateljskih veza među građanima naše dvije države kroz stalnu bilateralnu parlamentarnu saradnju i razmjenu iskustava“, navodi se u čestitki predsjednika Džaferija, kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta.

Bečić je, kako se navodi, zahvalio na riječima čestitke i upućenim željama, ističući da dvije zemlje neraskidivo veže period suživota i bratskih međudržavnih odnosa.

„Ojačane i ponovo ujedinjene u okviru NATO partnerstva, Crna Gora i Sjeverna Makedonija su u temelje svoje državnosti ugradile međunacionalnu i međuvjersku toleranciju, te istovremeno trasirale put ka evropskoj integraciji. Uvjeren sam da su regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi ključni preduslovi za dalji napredak regiona Zapadnog Balkana i dostizanje standarda razvijenih evropskih država“, navodi se u odgovoru Bečića.

Bonus video: