Ambasada Češke: Distanciramo se od saopštenja NSD-a

Iz NSD-a je juče saopšteno da su predsjednik te partije Andrija Mandić i ambasador Urban saglasni da ambasade ne treba da se miješaju u sastavljanje nove Vlade

23871 pregleda 357 reakcija 53 komentar(a)
Urban i Mandić, Foto: Nova srpska demokratija
Urban i Mandić, Foto: Nova srpska demokratija

Ambasada Češke u Crnoj Gori distancirala se od jučerašnjeg saopštenja Nove srpske demokratija, nakon sastanka predsjednika te stranke Andrije Mandića sa ambasadorom Češke Karelom Urbanom.

Iz ambasade ističu da "navodni citati izjave ambasadora Urbana nisu u skladu sa njegovim stavovima" i da "na sastanku isti nisu bili iznešeni."

Ambasada Češke je, kako su saopštili, pozvala Novu srpsku demokratiju na ispravku objavljenih navoda te navođenje tačnih informacija.

Iz NSD-a je juče saopšteno da su Mandić i Urban saglasni da ambasade ne treba da se miješaju u sastavljanje nove Vlade.

"Danas je u prostorijama Nove Srpske Demokratije predsjednik Nove Srpske Demokratije, Andrije Mandić primio Ambasadora Republike Češke Karela Urbana. Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Andrija Mandić je predočio, da nažalost, u Crnoj Gori postoje neki političari, koji vjeruju da je najbolje da se Vlada ove zemlje sastavlja u Ambasadama velikih država. Neki bi voljeli da im kompletan spisak članova Vlade, uruče tamo, vjerujući da je to najpraktičniji način za vršenje vlasti. NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA I DEMOKRATSKI FRONT smatraju da buduću vlast imaju pravo da konstituišu samo legitimni predstavnici naroda i da niko izvan njih tim poslom ne treba da se bavi", saopšteno je juče iz NSD-a.

Građani Crne Gore su se, kako je tada saopšteno, svojim glasovima opredijelili na koji način treba da ih neko zastupa i predstavlja. "Glasali su za ovdašnje političke predstavnike, a ne za bilo koga iz stranih Ambasada. Poštujući sebe, poštujemo i druge", naveli su iz NSD-a juče, te dodali:

"Ambasador se složio sa tim, objašnjavajući i da njima, u Češkoj, niko sa strane ne sastavlja Vladu niti pravi bilo kakve političke izbore, nego to rade njihovi građani i izabrani predstavnici građana. Zaključili su da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova, kao rezultat korupcionaškog djelovanja prethodne vlasti, kako u polju ekonomije, tako i u polju vladavine prava i borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom", zaključeno je u jučerašnjem saopštenju NSD-a.

Bonus video: