DPS Bar: Spriječiti zloupotrebu djece u vjerske i političke svrhe

Kako su ocijenili iz DPS-a, u agresivnom naletu svetosavskog nacionalizma koji je prisutan u prethodnim mjesecima, nijesu pošteđena ni djeca

3483 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je nadležne da reaguju i spriječe zloupotrebu djece u vjerske i političke svrhe.

Kako je saopšteno iz barskog odbora DPS-a, današnje informacije koje ukazuju na to da učiteljica Osnovne škole “Jugoslavija”, Rada Višnjić, poziva đake petog razreda osnovne škole na moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira predstavljaju razlog za zabrinutost.

Iz DPS-a su ocijenili da je u pitanju flagrantna zloupotreba djece u vjerske i političke svrhe.

„Pozivamo nadležne državne organe da se pozabave ovim slučajem, budući da je gospođa Višnjić i ranije na sličan način najgrublje zloupotrebljavala funkciju koju obavlja“, kaže se u saopštenju.

Kako su ocijenili iz DPS-a, u agresivnom naletu svetosavskog nacionalizma koji je prisutan u prethodnim mjesecima, nijesu pošteđena ni djeca.

„Pa se nadamo da je ovo kap koja je prelila čašu i koja će izazvati reakciju čitavog društva - medija, civilnog sektora, ombudsmana i ostalih koji su dužni da se neselektivno bore za dosljedno poštovanje ljudskih prava“, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su poručili da je, uprkos pokušajima koje provodi Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori, Bar bio i ostaće grad multikonfesionalnog sklada.

„I da taj sklad neće biti narušen ni ovim djelovanjima SPC-a kojima prisustvujemo u prethodnim mjesecima“, dodaje se u saopštenju.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Učiteljica iz Bara pozivala đake na moleban

Bonus video: