Bečić: Bugarska i Crna Gora spremne na dalje unapređenje odnosa

Ambasadorka Plugčijeva izrazila je, kako je saopšteno, spremnost Bugarske za nastavak podrške procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji

3397 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori, Meglenom Plugčijevom, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadorke, predsjednik Bečić istakao je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. U tom kontekstu, on je zahvalio na podršci Republici Bugarskoj u borbi protiv pandemije kovida-19", kaže se u saopštenju.

Kako dodaje, tokom sastanka, Bečić se osvrnuo na bogato parlamentarno iskustvo ambasadorke i izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti produbljivanju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Bugarske.

"Bečić je istakao i važnost saradnje u okviru brojnih multilateralnih mehanizama i zahvalio Bugarskoj na podršci evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore u okviru Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Plugčijeva izrazila je, kako je saopšteno, spremnost Bugarske za nastavak podrške procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Ona je istakla da je uvjerena u prosperitet i stabilnost Crne Gore i iznijela očekivanje da će dvije zemlje nastaviti dobru saradnju kroz partnerstvo u NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Oni su "razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, industrije, trgovine i nauke".

"Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, predsjednik Bečić istakao je da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će ovaj Parlament postati istinski i odgovoran partner Vladi", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: