Zirojević: Višnjić pobjedu njene političke opcije shvatila kao vjetar u leđa za sramnu zloupotrebu najmlađih

"Ovo je još jedna ozbiljna poruka svim građanski orijentisanim političkim subjektima da dobro razmisle i da ne dozvole da oni koji baštine ovakve retrogradne postupke budu dio vladajuće strukture u Crnoj Gori"

4411 pregleda 10 komentar(a)
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate

Da li je normalno da, u jednoj sekularnoj državi, u gradu u kojem u slozi žive ljudi različitih vjera i nacija, u vremenu kada se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, prosvjetna radnica poziva maloljetne učenike na vjerski skup?, upitao je danas Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata Crne Gore.

"Ovakvo ponašanje nažalost prosvjetne radnice Višnjić nam nije iznenađujuće, imajući u vidu da je, početkom ove godine, zbog nacionalističkog ispada suspendovana, pa kažnjena uslovnim otkazom. Pa ipak, moramo da se zapitamo, koliko daleko će, u budućnosti, ovo da ide? Koji će biti sljedeći korak nažalost prosvjetne radnice Višnjić, koja je očigledno pobjedu njene političke opcije shvatila kao vjetar u leđa za ovakvu sramnu zloupotrebu naših najmlađih?", istakao je Zirojević.

On je dodao da su "Socijaldemokrate uvjerene da će crnogorska mladost ostati imuna na ovakve prosvjetne radnike koji, nažalost, imaju tu privilegiju da nose dnevnik i prenose ono što smatraju znanjem našim najmlađima".

"Ali nećemo i ne možemo ostati nijemi na ovakve incidente koji zahtijevaju brzu reakciju nadležnih i najrigoroznije sankcije. Ovo je još jedna ozbiljna poruka svim građanski orijentisanim političkim subjektima da dobro razmisle i da ne dozvole da oni koji baštine ovakve retrogradne postupke budu dio vladajuće strukture u Crnoj Gori. Takav politički eksperiment može imati dugoročne negativne posljedice po temeljne vrijednosti samosvjesne i suverene Crne Gore. Na kraju, “prosvjetnoj radnici” Višnjić i njoj sličnima šaljemo samo jednu poruku - Djeca su naša najveća svetinja - Ne damo djecu", zaključio je Zirojević.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Učiteljica iz Bara pozivala đake na moleban

Bonus video: