Bakić: Kolašinska vlast po ubrzanoj proceduri pravi mjesta za partijska zapošljavanja

Ona je upozorila Vladu Crne Gore da će svi papiri biti podložni provjerama i revizijama i da bez obzira što radi u tehničkom mandatu, dodavši da je svaki član Vlade dužan da se bori za javni interes i poštuje zakone ove zemlje

13943 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Bakić, Foto: Demokrate
Bakić, Foto: Demokrate

Kolašinska vlast na čelu sa DPS i GB ovih dana po ko zna koji put mijenja akte o sistematizaciji u lokalnoj administraciji i službama kako bi od odlazeće Vlade dobila saglasnosti za dodatna nepotrebna partijska zapošljavanja, kazala je odbornica Demokrata Zorana Bakić.

Ona je kazala da je na taj način nakon održanih parlamentarnih izbora većina lokalnih službi i organa izmijenila akte o sistematizaciji povećavajući broj izvršilaca.

"Brojna su zapošlavanja planirana, dok u Sekretarijatu za opštu upravu raste broj „eksperata“ za mjesnu samoupravu i obezbjeđenje. Novim pravilnicima predviđeno je zaposlenje još desetak lica u lokalnoj upravi, i još toliko u Centru za kulturu. Preko 20 novih radnih mjesta što će budžet opteretiti za preko dodatnih 100 000 eura na godišnjem nivou", kazala je Bakić.

Ona je pojasnila da bi se tim zapošljavanjima bi se dodatno opteretio budžet opštine Kolašin koja je u reprogramu i čija se opštinska kasa najviše puni iz egalizacionog fonda.

"Manično i u strahu mijenjanje sistematizacija govori samo o tome koliko je kolašinska vlast debelo nesigurna u svoj rad pa na svaki mogući način pokušava spasiti što se spasiti može, ne razmišljajući o posledicama koje mogu nastupiti kada se troši više od onoga što se ima", smatra Bakić.

Ona je upozorila Vladu Crne Gore da će svi papiri biti podložni provjerama i revizijama i da bez obzira što radi u tehničkom mandatu, dodavši da je svaki član Vlade dužan da se bori za javni interes i poštuje zakone ove zemlje.

"Kolašinska DPS-GB vlast koja će još kratko upravljati našim gradom mora znati da se ne smije igrati sa našim građanima, dajući im lažne nade i prazna obećanja kao što se ovih dana igra sa radnicima Centra za kulturu", navodi ona.

Ona je kazala i da su simptomatične i pravne vratolomije koje će izvoditi u vidu izmjene statuta kako bi partijski centri moći doveli partijske poslušnike koji po važećim pravilima ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove da bi vodili ovu ustanovu.

"Sve ovo će na kraju morati da plati niko drugi osim građana Kolašina. Lokalni rukovodiocima je jedina briga bila kako povećati sebi opet zarade i nastaviti staru dobru proksu neodgovornog odnosa prema finansijama opštine Kolašin", zaključila je Bakić.

Bonus video: