Bečić: Interes Crne Gore nema alternativu

Sagovornici su ocijenili veoma značajnim podršku Grčke u procesu integracija, uz očekivanje intenzivnije saradnje dvije zemlje u okviru međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa

4564 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa Panajotisom Parcosom, ambasadorom Grčke u Crnoj Gori saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"U otvorenom dijalogu, Bečić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Grčke i iskazao zadovoljstvo otvaranjem prvog počasnog konzulata Crne Gore u Grčkoj, 2019. u Solunu, što će dodatno doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa", navodi se u saopštenju.

Parcos je čestitao Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine i izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, u čemu postojeći prijateljski odnosi dvije zemlje mogu biti dodatni podsticaj u unapređenju saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu. On je naveo da Crna Gora zaslužuje da bude u društvu evropskog sistema vrijednosti, a da će Grčka nastaviti da pruža punu podršku u tom pogledu

"Tokom razgovora, on osvrnuo se na nedavno održane izbore i izrazio zadovoljstvo ambijentom u kojem su održani. On je istakao da je demokratija dinamičan proces i da svako iz svoje pozicije može doprinijeti sveukupnom dobru. Ovom prilikom, ambasador Parcos uručio je Bečiću pismo čestitke koje je uputio predsjednik Skupštine Grčke g. Konstantinos Tasioulas", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili veoma značajnim podršku Grčke u procesu integracija, uz očekivanje intenzivnije saradnje dvije zemlje u okviru međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa.

Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

"Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva. "Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu"", zaključio je Bečić.

Bonus video: