Davije: Misija OEBS-a spremna da nastavi sa podrškom crnogorskom parlamentu

Kako je kazala, parlament je dugogodišnji partner Misije, sa kojim od 2006. godine radi na projektima usredsređenim na unapređenje rada skupštinskih odbora, jačanje kapaciteta zaposlenih u Službi Skupštine, podršku saradnji među parlamentima i promociju rodno-senzitivnog parlamenta

1098 pregleda 0 komentar(a)
Davije i Bečić, Foto: Misija OEBS u Crnoj Gori
Davije i Bečić, Foto: Misija OEBS u Crnoj Gori

Misija OEBS-a u Crnoj Gori spremna je da nastavi sa podrškom crnogorskom parlamentu, poručila je šefica Misije Mariz Davije u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Bečić je u otvorenom dijalogu zahvalio na kontinuiranoj dobroj saradnji Skupštine sa Misijom, i kazao da očekuje da će se dobri odnosi nastaviti kroz buduće reformske procese.

On se osvrnuo i na značajan doprinos Misije tokom rada Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva i pozdravio angažman OEBS/ODIHR tokom praćenja izbornog procesa.

Davije je čestitala Bečiću na izboru na funkciju predsjednika Skupštine.

Kako je kazala, parlament je dugogodišnji partner Misije, sa kojim od 2006. godine radi na projektima usredsređenim na unapređenje rada skupštinskih odbora, jačanje kapaciteta zaposlenih u Službi Skupštine, podršku saradnji među parlamentima i promociju rodno-senzitivnog parlamenta. „Ona je zaključila da je Misija spremna da nastavi sa svojom podrškom parlamentu, u uskoj koordinaciji sa predsjednikom i njegovim timom, kako bi osigurala da odgovora potrebama i prioritetima Skupštine, njenih odbora i stručne službe“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: