DPS Kolašin: Demokrate zloupotrebom epidemiološke situacije prikupljaju jeftine poene

U moru svakodnevnih saopštenja, kojima već duži vremenski period uveseljavaju crnogorsku, odnosno kolašinsku javnost, Demokrate tragikomično pokazuju neznanje da lokalni kafići i restorani ne plaćaju boravišnu taksu, već se ona naplaćuje u objektima koji ima usluge smještaja i to turistima koji ostvaruju noćenje", naveli su iz DPS Kolašin

7792 pregleda 13 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Opštinski odbor (OO) Demokrata “bezobzirnom zloupotrebom teške epidemiološke situacije želi prikupiti jeftine političke poene i obezbijediti sebi prostor u javnost”, tvrde iz kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

“U moru svakodnevnih saopštenja, kojima već duži vremenski period uveseljavaju crnogorsku, odnosno kolašinsku javnost, Demokrate tragikomično pokazuju neznanje da lokalni kafići i restorani ne plaćaju boravišnu taksu, već se ona naplaćuje u objektima koji ima usluge smještaja i to turistima koji ostvaruju noćenje. A to koliko su zabrinuti za zdravlje sugrađana najbolje pokazuje upravo njihova slika sa predizbornog okupljanja 50-ak aktivista i funkcionera Demokrata na kojoj se jasno vidi kršenje mjera NKT-a. Direktno ugrožavanje zdravlja građana nenošenjem zaštitnih maski i nepoštovanjem fizičke distance samo da bi se napravila lična i politička promocija”, navodi se u saopštenju OO DPS Kolašin.

Iz te stranke zamjeraju Demokratama što su se “upravo oni drznuli da pominju partijska zapošljavanja”. U OO DPS kažu da su Demokrate “bile dio vlasti od 2014. do 2018. godine, kojoj je jedini posao bio brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima i nezakonito otpuštanje radnika".

“Tim radnicima je jedini "grijeh" bio što su ih nijesu podržali na tadašnjim izborima, a cilj Demokrata je bio stvaranje lokalne administracije od isključivo partijski podobnih kadrova, kao i stvaranje prostora i uslova za uhljebljenje funkcionera jurišnika i članova njihovih porodica. Istovremeno, na manji dio ekspertskog kadra koji nije otpušten a koji je ulagao trud i pokazivao znanje, vršen je besprizorni mobing i dickreditacija u ličnom i profesionalnom smislu”- tvrde u OO DPS.

Za razliku od Demokrata, piše u saopštenju, “preuzimanjem vlasti 2018. godine, atmosferu straha i političkog linča koja je do tada vladala unutar zgrade Opštine, zamijenjena radnim i tolerantnim ambijentom”.

“U tom ambijentu svako, bez obzira na političku pripadnost, nema bojazni za svoje radno mjesto. Svi zaposleni u Opštini, od kada smo mi na vlasti, imaju priliku da slobodno pokažu sve svoje vještine i znanja, a za svoj doprinos u uspješnom funkcionisanju sistema lokalne uprave budu i adekvatno nagrađeni, pa i kroz sistematizacije koje pominjete”- tvrde u kolašinskom DPS.

Iz te partije su apelovali na “kolašinske Demokrate da shvate nivo odgovornosti koji kao opozicioni subjekat nose u ovoj izuzetno kompleksnoj zdravstvenoj situaciji”. Apeluju i da “Demokrate ulože napore da se, makar na kratko, izdignu sa nivoa svakodnevnog politikanstva i već jednom daju konstruktivan doprinos u zajedničkoj borbi za zdravlje naših građana”.

“Zdravlje građana Kolašina nam je, nadamo se, u ovom trenutku prioritet i zajednički interes, dok za medijska prepucavanja, politikanstvo i borbu za fotelje treba sačekati prikladnije vrijeme i prilik”-zaključuju iz OO DPS.

Bonus video: