Abazović: Lideri tri koalicije nakon preliminarnih rezultata vrlo brzo usaglasili temeljne pravce djelovanja nove vlasti

"Rezultati izbora pokazali su novu političku realnost u državi", kazao je između ostalog Abazović

12020 pregleda 204 reakcija 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Građanski pokret URA
Sa sastanka, Foto: Građanski pokret URA

Izborni dan je protekao u fer i demokratskoj atmosferi, a rezultati izbora pokazali su novu političku realnost u državi, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

Kako je saopšteno iz GP URA, Abazović i Gandel su se sastali juče, a na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, naročito o periodu nakon održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta ove godine.

"Posebno ističem važnost činjenice da su lideri tri pobjedničke koalicije nakon preliminarnih rezultata vrlo brzo usaglasili temeljne pravce djelovanja nove vlasti. Članstvo u EU ostaje visoko na agendi nove vlade", rekao je Abazović Gandelu.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku istaknuta uloga Slovačke na evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

"Pokazalo se da je Slovačka Republika pouzdan partner a vjerujemo da će tako biti i u budućnosti. Crna Gora se nalazi pred brojnim izazovima pa stoga podrška evropskih partnera a među njima i Slovačke Republike ne smije izostati. Odlučno ćemo se posvetiti neophodnim reformama kako bi postali prva naredna članica EU", naglašeno je na sastanku.

Generalni sekretar URE Mileta Radovanić kazao je da intezivna diplomatska komunikacija u prethodnom periodu pokazuje da podrška međunarodnih partnera Crnoj Gori neće izostati.

"U tom procesu Slovačka Republika će davati punu podršku i aktivan doprinos u cijelom procesu", zaključeno je na sastanku.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Martin Balco.

Bonus video: