Carević smijenio direktore svih opštinskih firmi, koje je imenovala Divanovićeva administracija

Stavio van snage i imenovanja direktora u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Parking servisu i Mediteran reklamama

87921 pregleda 7476 reakcija 160 komentar(a)
Carević, Foto: Luka Zeković
Carević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2020. 13:14h

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević poništio je odluke o razrješenju i imenovanju odbora direktora u četiri ključne opštinske forme, te stavio van snage i imenovanja direktora u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Parking servisu i Mediteran reklamama.

Riječ je je kadrovima administracije Nikole Divanovića.

Carević je pozivajući se na skupštinsku odluku poništio odluke skupštinske većine iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića koja je tokom jula jednoglasno smijenila odbore direktora i imenovala nove.

Carević je poništio i odluke koje su ti odbori direktora donosili, prije svega o imenovanju novih v.d. direktora , uglavnom kadrova DPS-a , pa je tako danas prvo razriješen v.d. direktor Parking servisa Žarko Peković, a ista sudbina čeka i v.d. direktora Vodovoda Krsta Gregovića i v.d. direktora Komunolanog preduzeća Maja Miljanić.

Ovim su funkcije vraćene “starim” odborima direktora, koalicije koju su predvodili Carević i Krsto Radović (Demokrate) , a koji će odmah zasijedati i imenovati nove vršioce dužnosti dok ne budu raspisani konkursi.

Prvi čovjek grada danas je poništio i odluke o smjenama savjeta u kulturnim ustanovama - JU "Muzeji i galerije", JU "Narodna biblioteka", JU "Grad teatar", kao i RTV "Budva", koje je skupštinska većina razriješila na predlog Sekretarijata za društvene djelatnosti kojim je rukovodila, sada smijenjena Tanja Kažanegra (DPS).

Poništena je i odluka o Odboru povjerenika u RTV "Budva" koju je odbornička većina okupljena oko DPS donijela, prethodno izmijenivši statut RTV "Budva".

Nasilne smjene odborna direktora i savjeta biće i krivično procesuirane zbog, kako je rečeno, kršenja zakona.

Bonus video: