RAD NA REFORMI IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Anđušić: Opozicija da se vrati preuzetim obavezama

Poslanik DPS-a je rekao da je pristigao veliki broj kvalitetnih potencijalnih promjena zakonskog rješenja
901 pregleda 2 komentar(a)
Anđušić, Foto: Screenshot (Youtube)
Anđušić, Foto: Screenshot (Youtube)

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je opozicione partije da se vrate u radna tijela koja se bave reformom izbornog i drugog zakonodavstva kako bi sa ostalim realizovali preuzete obaveze i imali suštinski unaprijeđeno izborno zakonodavstvo.

Poslanik vladajuće partije, Mihailo Anšušić, pozvao je partije koje su delegirale predstavnike u privremenom Odboru za reformu daljeg izbornog zakonodavstva da se zajednički vrate preuzetim obavezama.

On je kazao da je u medijima bilo dosta oprečnih mišljenja kada su u pitanju aktivnosti radne grupe koja se bavi izmjenom Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

„Ova radna grupa je nastavila sa svim obavezama koje se tiču izmjene ovog zakonskog rješenja“, naveo je Anđušić.

Kako je rekao, pred kraj godine su imali sastanak na kome su se saglasili oko metodologije rada.

Anđušić je za Info biro kazao da se narednih dana može očekivati drugi sastanak radne grupe u okviru kojeg će analizirati pristigle predloge, prvenstveno nevladinog sektora.

„Pristigao je veliki broj kvalitetnih potencijalnih promjena ovog zakonskog rješenja, ali svako suštinsko i krupno mijenjanje iziskuje da zajednički moramo sjesti za sto kako bi, uz širok konsenzus, prihvatili jedan broj promjena koje bi na najkvalitetniji način unaprijedili ovo zakonsko rješenje i ukupno izborno zakonodavstvo“, zaključio je Anđušić.

Preporučujemo za Vas