Smijenjen šef odbora PzP-a: Jokiću otkaz, jer brani Lazovića

Jokić tvrdi da je očekivao isključenje iz partije
344 pregleda 19 komentar(a)
Branko Radulović, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Branko Radulović, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.01.2018. 07:10h

Predsjedništvo Pokreta za promjene (PzP) isključilo je iz partije predsjednika bijelopoljskog odbora Radomira Jokića, jer se javno ogradio od optužbi stranačkog lidera Nebojše Medojevića na račun bivšeg visokog operativca ANB-a Zorana Lazovića.

U saopštenju predsjedništva PzP-a navodi se da je Jokić isključen zbog kršenja Statuta, a da će odbor voditi Goran Drobnjak.

Nakon što je Medojević optužio Lazovića i Duška Golubovića da su organizovali šverc kokaina za Italiju, Jokić se ogradio od te izjave navodeći da je “porodica Lazovića omiljena u Bijelom Polju i poznata po mnogim dobročinstvima”.

Jokić tvrdi da je očekivao isključenje iz partije.

“Ali ja nijesam htio da budem dio partije i da prećutim bavljenje intrigama, blaćenje i sve stvari kojima se bave. Medojević je pričao intrige o dvojici uglednih bjelopoljskih građana Zorana Lazovića i dr Ranka Lazovića. Te intrige vi možete da iznosite u svoje ime, ali ne i u ime partije, jer ima dosta Bjelopoljaca koji su negodovali”, kazao je Jokić, navodeći da se veliki broj članova PzP-a ogradio od Medojevićeve izjave “jer smatraju da su Lazovići ugledna porodica čija su komšijska vrata otvorena za svakoga. “Meni nikada nije bio lični interes ispred partijskog što sam pokazao i na posljednjim parlamentarnim izborima kada sam svoje mjesto na poslaničkoj listi ustupio drugom čovjeku iz odbora. Smjenjuje me predsjedništvo koje nikad nije bilo ovdje aktivno”, kazao je Jokić.

Bonus video: