Demokrate Kl: Šematski prikaz zaposlenih u lokalnoj upravi osvijetliće je li je zaposjeo Martinović ili par porodica

Kakva je partija DPS i u kakvom se rasulu nalazi najbolje govori podatak da su na zadnjoj sjednici izvršnog odbora partije pozivali predsjednika opštine Milosava Bulatovića da se fizički obračunaju s njim", kaže se u saopštenju. Oni dodaju da će i taj ali i veliki broj drugih dokaza koje posjeduju, biti veoma interesantan javnosti u budućem periodu

9984 pregleda 56 reakcija 18 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate

Od kad je palo pomirenje između trojca Šćepanović-Đukić-Šuković, očito opterećeni potpredsjednikom naše partije Vladimirom Martinovićem, počeli su da ga sanjaju i da im se priviđa u svakoj situaciji i gdje ga vide i gdje ga ne vide, saopštio je OO Demokrata Kolašin, reagujući na tvrdnji lokalnog DPS-a da Martinović sprovodi Gebelsovu propagandu, te da će na njegove optužbe odgovoriti nakon stabilizovanja epidemiološke situacije.

"Razumljivo potpuno, ako znamo koliko je afera i bezakonitosti otkrio onima koji personifikuju kolašinsku vlast. Kakva je partija DPS i u kakvom se rasulu nalazi najbolje govori podatak da su na zadnjoj sjednici izvršnog odbora partije pozivali predsjednika opštine Milosava Bulatovića da se fizički obračunaju s njim", kaže se u saopštenju.

Oni dodaju da će i taj ali i veliki broj drugih dokaza koje posjeduju, biti veoma interesantan javnosti u budućem periodu.

Komentarišući saopštenje DPS-a, oni su kazali da u nedostatku argumenta ta politička struktura poseže za bezočnim lažima i uvredama, "a to je ono što i ljudski i politički znaju najbolje da rade".

"Na mizerna saopštenja je zaista teško ostati u granicama pristojnosti i dati adekvatan odgovor ali ćemo ipak nastaviti rječnikom istine da politički uništavamo kolašinsku kriminalnu hobotnicu. Željno iščekujemo sve nezakonitosti koje su Demokrate radile i pozivamo ih da ih što prije iznesu podatke nadležnim organima u protivnom će biti okvalifikovani kao najveći prevaranti na političkoj sceni", naveli su u saopštenju.

Oni su najavili objavljivanje šematskog prikaza zaposlenih u lokalnoj upravi, u cilju upoznavanja javnosti sa istom.

"Iako nikada nijesmo u svojim saopštenjima pomenuli ni jednog člana porodice bilo kojeg političkog protivnika, istine radi vrlo brzo ćemo prezentovati šemu zaposlenih u lokalnoj samoupravi, pa će cjelokupna javnost imati priliku da vidi da li ona pripada Martinoviću i Demokratama ili su je zaposjele par porodica koja pišu bestidna saopštenja i ovoh dana proslavljaju familijarne saglasnosti za nova radna mjesta", kazali su oni.

Oni podsjećaju da ni na jedno postavljeno pitanje nijesu dobili odgovor od aktuelne kolašinske vlasti.

"Na sva konkretna pitanja nijesmo dobili ni jedan konkretan odgovor od toga zašto ste potrošili 100 000 eura na ugovore o djelu, kako ste trošili novac kapitalnog budžeta bez Programa uređenja prostora, zašto nije rekonstruisana centralana gradska ulica, a radovi najavljeni još u 2019. godini, zašto je novca na pretek bilo za skupocjenu škodu, ali za knjige nije, pa do toga koliko je stvarno izvršeno zaposlenja u lokalnoj upravi i koliko pripremate novih kako u lokalnoj upravi tako i u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština?", pitaju se u Demokratama.

Oni smatraju da je neophodno da lokalna uprava objasni građanima Kolašina kako 15 higijeničarki, kurira,portira, radnika obezbjeđenja, vozača popravljaju štetu prethodne vlasti?

"Da li je lokalnoj upravi neophodno 3 „ekspertska matičara“ ako je u protekloj godini sklopljeno svega 30 brakova ili je riječ o partijskim uhljebima?", pitaju se u Demokratama.

Oni su podsjetili i na zloupotrebu skupštinskog pečata, te kažu da je lokalna uprava na isti način manipulisala i epidemiološkom situacijom " koja vas zabrinjava sa političke strane kao i tokom avgusta kada ste zbog „drastičnog broja oboljelih“ odložili sjednicu lokalnog parlamenta, ali u istom terminu organizovali partijske skupove na katunima i partijski festival Dani Radovana Zogovića koji košta 13000 eura".

"Zato nema potrebe da se kukavički krijete iza epidemiološke situacije u gradu, pravdajući se sprovođenjem „nepostojećih“ aktivnosti s obzirom na to da su najistaknutiji članovi koalicije i opštinskog tima koji ovih dana predlažu drastične mjere na štetu kako građana tako i ugostitelja, nastavljaju da iste krše naočigled kolašinske javnosti bez imalo osjećaja krivice za stanje koje su sami prouzrokovali", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: