Apelacioni sud preinačio presudu zbog "Ramade": Obradović dobio uslovnu kaznu

Navodeći da je Obradović u žalbi tražio da se predmet vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak, u Apelacionom sudu tvrde da je žalba osnovana samo u dijelu odluke o krivičnoj sankciji
132 pregleda 19 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Luka Zeković
Nebojša Obradović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.01.2018. 21:29h

Apelacioni sud prihvatio je žalbu direktora Direkcije za željeznicu Nebojše Obradovića i kaznu od tri mjeseca zatvora preinačio mu u uslovnu od dvije godine.

Viši sud u Podgorici je u maju 2017. Obradovića osudio na tri mjeseca zatvora zbog “zloupotrebe službenog položaja”, dok je Apelacioni sud odlučio da se kazna neće izvršiti ukoliko Obradović ne počini novo krivično djelo u roku od dvije godine.

Obradović je osuđen jer je novcem Željeznice platio skup Socijaldemokrata (SD) u hotelu “Ramada” i tako oštetio državni budžet za oko 950 eura. U odluci Apelacionog suda navodi da se mora nadoknaditi novac Željeznici.

“Optuženi je obavezan da na ime plaćanja troškova krivičnog postupka plati novčani iznos od 2.720€, a sve u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude. Istom presudom, oštećenoj državi Crnoj Gori dosuđen je u cjelosti imovinsko-pravni zahtjev u ukupnom iznosu od 954 eura”, navodi se u presudi.

Navodeći da je Obradović u žalbi tražio da se predmet vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak, u Apelacionom sudu tvrde da je žalba osnovana samo u dijelu odluke o krivičnoj sankciji.

“S obzirom na propisanu kaznu zatvora za krivično djelo za koje je optuženi oglašen krivim, od šest mjeseci do pet godina, djelo koje je optuženi počinio predstavlja lakše krivično djelo”, navodi se u odluci. Bivši poslanik Mladen Bojanić, koji je Tužilaštvu prijavio slučaj, očekuje da Vlada smijeni Obradovića, a da Agencija za sprečavanje korupcije procesuira SD zbog kršenja Zakona o finansiranju političih partija.

“Tužilaštvo treba krivično da goni sedam lica koja su lažnim iskazima u sudskom procesu pokušala prevariti sud. Sve drugo bi predstavljalo poruku javnosti da se korupcija isplati”, kazao je Bojanić.

Bonus video: