Milošević: Provjeriti nove mandate direktorima zdravstvenih ustanova

Milošević u dopisu poziva inspekciju da izvrši nadzor u 25 javne zdravstvene ustanove zbog sumnje o nezakonitom zapošljavanju, odnosno produženju mandata direktorima tih ustanova bez raspisivanja javnog konkursa

14960 pregleda 565 reakcija 12 komentar(a)
Milošević, Foto: URA
Milošević, Foto: URA

Član Glavnog odbora URE Rade Milošević uputio je danas dopis Upravi za inspekcijske poslove - Odsjeku za inspekciju rada u kojem ih poziva da izvrše inspekcijski nadzor u javnim zdravstvenim ustanovama, u kojima je, po njegovom tumačenju, ministar zdravlja Kenan Hrapović nakon izbornog poraza protivzakonito produžio mandat rukovodiocima pomenutih ustanova.

„Kao i činjenici da je određenom broju direktora, treći ili četvrti put produžen mandat suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, član 74 u kojem stoji da jedna ista osoba takvu poziciju može obnašati najviše dva puta“, stoji u dopisu.

Podsjetimo, kako su i mediji objavili, većini direktora domova zdravlja i opštih bolnica nekoliko dana nakon parlamentarnih izbora produženi su mandati na još četiri godine i to bez sprovedenog javnog konkursa.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović (SD) početkom septembra za direktore je izabrao čelnike ustanova koji su kao vršioci dužnosti od marta mjeseca pokrivali te funkcije.

Bonus video: