Jokić: Asfaltiraće se put i bez uništavanja rijeke Skrbuše

“Juče smo bili na terenu sa mještanima i aktivistima sela Rečine kod rijeke Skrbuše i podržali smo njihovu borbu protiv izgradnje male hidroelektrane. Imali smo priliku da čujemo šta kaže investitor, i ovom prilikom ga pozivamo da prestane da manipuliše sa mještanima”, rekla je Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA

6966 pregleda 1133 reakcija 5 komentar(a)
Jokić, Foto: URA
Jokić, Foto: URA

Pozivamo investitora mHe na Skrbuši da prestane da manipuliše mještanima sa pričom da će izgradnjom male hidroelektrane dobiti put, poručila je danas Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

“Juče smo bili na terenu sa mještanima i aktivistima sela Rečine kod rijeke Skrbuše i podržali smo njihovu borbu protiv izgradnje male hidroelektrane. Imali smo priliku da čujemo šta kaže investitor, i ovom prilikom ga pozivamo da prestane da manipuliše sa mještanima”, rekla je Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA.

“Glavni razlog zbog kojeg jedan dio mještana želi da investitor nastavi sa radovima je to što im je investitor obećao da će asfaltirati dio puta. Veoma mi je teško da shvatim da će neko dozvoliti da se rijeka koja prolazi kroz selo ugasi kako bi se par kilometara puta asfaltiralo. Ali razumijem da je veoma bitno da svako selo ima put kako bi to selo živjelo. I zaista vjerujem da bi taj put trebalo asfaltirati, ali nikako po cijenu da još jedna rijeka prestane da teče u našoj zemlji”, rekla je Jokić.

Ona poručuje mještanima da će se nova Vlada i institucije koje se bave ovim pitanjem sigurno posvetiti selu i infrastrukturi koja je potrebna da bi selo živjelo.

“Kada se novac bude trošio u korist građana a ne braće i kumova političara, imaćemo dovoljno novca za asfaltiranje puteva ka svim selima”, rekla je Jokić

“Mještani treba da znaju da je Skrbuša vlasništvo svih građana Crne Gore i da će je, ako mještani pokleknu, čuvati za sve i neće dozvoliti njeno uništavanje”, zaključila je Jokić.

Bonus video: