Bečić: Dogovren sastav Administrativnog odbora

Bečić je rekao da je sastav Administrativnog odbora dogovren na Kolegijumu predsjednika Skupštine uz učešće predsjednika svih devet poslaničkih klubova.

14675 pregleda 334 reakcija 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Članovi Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore biće izabrani sljedećeg utorka kada je zakazan nastavak konstitutivne sjednice, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je dodao da je sastav Administrativnog odbora dogovren na Kolegijumu predsjednika Skupštine uz učešće predsjednika svih devet poslaničkih klubova.

"Dogovoreno je da Administrativni odbor broji 13 članova, da dva kandidata delegira i predsjednik ovog odbora - klub poslanika Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, da dva kandidata za Administrativni odbor predloži klub poslanika Demokrate, Demos - "Mir je naša nacija", da jednog kandidata predloži klub poslanika Pokreta za promjene, jednog Socijalistička narodna partija, jednog klub poslanika "Crno na bijelo"", kazao je Bečić.

Istakao je da očekuje i predloge četiri preostala kluba poslanika, što je i dogovoreno na Kolegijumu.

"Da klub poslanika DPS predloži tri kandidata, klub poslanika SDP i albanske koalicije "Jednoglasno"- jednog kandidata, klub poslanika Socijaldemokrata jednog kandidata i klub poslanika Bošnjačke stranke jednog", kazao je on.

Predsjednik Skupštine je rekao da je moguće da se na konstitutivnoj sjednici izabre potpredsjednik Skupštine, ali da su za to potrebne određene vrste konsultacija i dogovora.

Bonus video: