Predsjedništvo DPS: Vuković će voditi Odbor za pripremu Kongresa, pripremiti sveobuhvatne promjene

"Zajednički je konstatovana potreba da se detaljno analizira stanje partije na svim nivoima kako bi se pripremile sveobuhvatne promjene u cilju privikavanja na novonastale okolnosti i daljeg pozicioniranja i djelovanja DPS-a u budućem periodu. U tom kontekstu, posebna pažnja će biti posvećena promjenama u dijelu partijskog programa, organizacionog ustrojstva i kadrovske strukture DPS"

21457 pregleda 67 reakcija 38 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2020. 21:20h

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović razmatran je način organizacije vanrednog 9. Kongresa DPS kao i aktuelna politička pitanja, saopšteno je večeras iz Predsjedništva DPS.

"Na sjednici je donešena odluka o formiranju Odbora za pripremu Kongresa koji će voditi dr Ivan Vuković. Zajednički je konstatovana potreba da se detaljno analizira stanje partije na svim nivoima kako bi se pripremile sveobuhvatne promjene u cilju privikavanja na novonastale okolnosti i daljeg pozicioniranja i djelovanja DPS-a u budućem periodu. U tom kontekstu, posebna pažnja će biti posvećena promjenama u dijelu partijskog programa, organizacionog ustrojstva i kadrovske strukture DPS", ističe se u saopštenju.

Iz Predsjedništva DPS su dodali da ta partija ostaje nepokolebljivo opredijeljena u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, jačanju njenog građanskog karaktera i multietničke demokratije, kao i njenoj daljoj evropeizaciji i sveukupnoj emancipaciji.

"Imajući u vidu navedeno, predstojeći Kongres predstavlja priliku za utvrđivanje i usvajanje savremene političke platforme za dalje djelovanja na svim nivoima. Na sjednici su razmatrani i mogući načini organizacije Kongresa u trenutnim okolnostima pandemije novog koronavirusa kao i dinamički plan rada pripreme na organizacije u narednih dva mjeseca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: