Bečić sa Gandelom: Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski i on nema alternativu

Oni su dodali da je Gandel prenio čestitku predsjednika slovačkog parlamenta i kazao da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji

3183 pregleda 4 komentar(a)
Bečić i Gandel, Foto: Skupstina.me
Bečić i Gandel, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori, NJ.E. Borisom Gandelom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, Bečić je istakao zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i iskazao zahvalnost na doprinosu Slovačke u procesu pristupanja u NATO, kao i procesu pridruženja u Evropsku uniju. On je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatno ohrabrenje u tom pogledu. U tom kontekstu, predsjednik Bečić je naglasio da politička i ekspertska pomoć Slovačke doprinose unapređenju prijateljskog i partnerskog odnosa", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da je Gandel prenio čestitku predsjednika slovačkog parlamenta i kazao da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji. Poseban akcenat sastanka, Gandel je, kako je saopšteno, dao parlamentarnoj diplomatiji iznijevši očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju.

„Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski i on nema alternativu. Različitosti su naše bogatstvo i sa tim nema kompromisa“, zaključio je Bečić.

Bonus video: