Vešović: Krivokapić priznao da Vlada neće biti ekspertska, URA prevarila birače

„Izigrani su svi oni koji su, zavedeni Abazovićevim obećanjem o stručnjacima u Vladi, zapravo dali glas da isluženi i nepopularni političari, bez ikakvih kvalifikacija i iskustva, zasjednu u ministarske fotelje“, kazao je Vešović

16769 pregleda 89 reakcija 84 komentar(a)
Vešović, Foto: DPS
Vešović, Foto: DPS

Najnovija izjava mandatara Zdravka Krivokapića da je nemoguće u postojećem ambijentu formirati potpuno ekspertsku vladu, pokazuje da je Građanski pokret URA prevario birače, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Krivokapić je ranije kazao da je nemoguće je „u našem ambijentu“ da vlada bude potpuno ekspertska, ali da će političari koji uđu u vladu morati da pokažu stručnost u resorima koje vode.

Poslanik DPS-a Časlav Vešović kazao je da izjava Krivokapića pokazuje da je URA na proteklim izborima imala zadatak da dio suverenističkih glasova prinese velikosrpskom bloku, a da je kao mamac upotrijebljena priča o ekspertima.

Očigledno je, kako je naveo, da se radi o prevari glasača, i da će Crna Gora umjesto ekspertske dobiti eksperimentalnu vladu.

„Izigrani su svi oni koji su, zavedeni Abazovićevim obećanjem o stručnjacima u Vladi, zapravo dali glas da isluženi i nepopularni političari, bez ikakvih kvalifikacija i iskustva, zasjednu u ministarske fotelje“, kazao je Vešović.

Prema njegovim riječima, već iz samog procesa formiranja vlade jasno je da će se izvršna vlast bazirati na ucjenama, pritiscima i igri moći između njenih konstituenata.

„Kojima je jedino zajedničko to da po svaku cijenu, bez ikakvih principa, žele svoje parče vlasti“, dodaje se u reagovanju Vešovića.

DPS: Krivokapić diskriminisao građane koji se ne izjašnjavaju kao Srbi

Zdravko Krivokapić, mandatar Vlade, u intervjuu srpskom mediju opet je diskriminisao sve one građane koji se ne izjašnjavaju kao Srbi, a to je više od 70% građana Crne Gore, navodi se u saopštenju DPS.

Kako su kazali, aluzijom koju je napravio da je Crna Gora srpska država, Krivokapić se "vraća svojoj ideološkoj matrici, koju je očigledno, samo nakratko napustio, da bi postao mandatar."

"Može Krivokapić privatno da se klanja i ljubi ruke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, može u kampanji da se slika sa zastavama Republike Srbije, i da srbuje po privatnim zabavama, ali kada nastupa kao mandatar Vlade države Crne Gore, onda mora da poštuje sve građane i da postupa u skladu sa Ustavom prema kome je naša država građanska a ne srpska. I u skladu sa sporazumom koji je nedavno potpisao sa svojim koalicionim partnerima", kazali su iz DPS.

Bonus video: