Bečić: Reforma pravosuđa i izbornog zakonodavstva ključni prioriteti

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuirano sadržajnim prijateljskim i partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, ističući da postoje uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje

4900 pregleda 2 komentar(a)
Ozan i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Ozan i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Reforma pravosuđa i izbornog zakonodavstva ključni su prioriteti novog saziva crnogorskog parlamenta, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u razgovoru sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuirano sadržajnim prijateljskim i partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, ističući da postoje uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje.

„On je ocijenio da dvije zemlje karakterišu uzajamno dobri odnosi u gotovo svim oblastima, a da zajedničke vrijednosti dijele i u okviru Sjevernoatlantskog saveza“, kaže se u saopštenju.

Bečić je naglasio da dobrim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje i crnogorska dijaspora u Turskoj, koja predstavlja snažan element u učvršćivanju veza dvije zemlje.

Ozan je, kako se navodi, čestitala Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti da njeguje multikonfesionalni i multietnički sklad.

Ona se osvrnula na dugu istoriju i tradiciju dva naroda, iskazavši zadovoljstvo dinamikom kretanja odnosa Turske i Crne Gore.

„Ozan je naglasila važnost daljeg jačanja odnosa između dva predstavnička doma, uz ocjenu da je to pokazatelj prijateljstva dva naroda“, kaže se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou, kao i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, upoznao ambasadorku sa ključnim prioritetima novog saziva, koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

„Naša zajednička obaveza je da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora“, zaključio je Bečić.

Bonus video: