pregovori manjinskih partija o formiranju vlade

Albanska lista u četvrtak kod Krivokapića, koalicija "Jednoglasno" bez poziva

Iz Bošnjačke partije su kazali "Vijestima" da će datum pregovora o učešću u novoj vlasti odrediti nakon Glavnog odbora koji će se najvjerovatnije održati tokom vikenda

45229 pregleda 218 reakcija 25 komentar(a)
Albanska lista "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj", Foto: Boris Pejović
Albanska lista "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj", Foto: Boris Pejović

Predstavnici Albanske liste “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” sastaće se u četvrtak sa mandatarom Zdravkom Krivokapić radi pregovora o formiranju nove Vlade, potvrdio je Nik Đeljošaj za "Vijesti".

Albanska koalicija "Jednoglasno" još nije dobila poziv za učešće u novoj vladi, kazao nosilac ove izborne liste "Vijestima" i poslanik u Skupštini Fatmir Đeka.

Iz Bošnjačke stranke su kazali da će datum pregovora o učešću u novoj vlasti odrediti nakon Glavnog odbora koji će se najvjerovatnije održati tokom vikenda.

Genci Nimanbegu iz koalicije "G.N. - N.Đ" je ranije kazao "Vijestima" da na Krivokapićev poziv gleda kao na priliku da predoči političke stavove mandataru “koji ima podršku veoma heterogene grupe koalicija”.

“Albanci su autohton manjinski narod u Crnoj Gori, a koji je veoma zainteresovan da unaprijedi svoja prava u dijelu identitetskih pitanja, hitno poboljšanje ekonomskog statusa građana, a i područja gdje Albanci žive. Svakako, ne podržavamo nikakvu promjenu spoljnopolitičkog kursa Crne Gore i želimo čuti kako mandatar Krivokapić misli da harmonizuje stavove od krajnjih subjekata u trojnoj koaliciji - od prosrpskih do procrnogorakih opcija u koaliciji koja ga podržava, a kojoj nedostaje vezivno tkivo, tj. bez jasnih ideoloških tački gdje mogu sarađivati u dužem vremenu”, rekao je Nimanbegu.

Iz tima Zdravka Krivokapića nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti" zašto i da li je tačno da nisu pozvali koaliciju "Jednoglasno" na pregovore.

Preporučujemo za Vas