Bijelo Polje za 21. vijek: U slobodnim državama politika poput DPS-ove ne bi prošla cenzus

"Diktatorski režimi dobijaju najveću podršku upravo u najsiromašnijim i najzaostalijim djelovima država. Tačno je da smo jedna od najsiromašnijih ali zaostali nijesmo"
87 pregleda 0 komentar(a)
Dritan abazović Aleksa Bečić, Foto: Za 21. vijek
Dritan abazović Aleksa Bečić, Foto: Za 21. vijek
Ažurirano: 22.05.2018. 11:20h

U slobodnim državama politika poput DPS-ove ne bi prošla cenzus, saopšteno je danas iz Iz koalicije "Bijelo Polje za 21. vijek" koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA.

Oni su reagovali reagovali su na sinoćnju izjavu premijera Duška Markovića koji je iz Bijelog Polja poslao poruku iseljenicima da se vrate u Crnu Goru.

"Premijer, zamjenik, koordinator DPS-a za Bijelo Polje, komadant akcija kupovine glasova ili već koliko titula ima. U sali Centra za kulturu Bijelo Polje, gdje je održana konvecija njegove partije povodom loklanih izbora, i to baš na Dan nezavisnosti, neposredno pred početak koncerta koji plaćaju svi građani Bijelog Polja pozvao je iseljenike da se vrate u svoj grad i podsjetio da Bijelo Polje pravi najveću razliku u glasovima za njegovu partiju. Koliko licemjerstva, koliko bezobrazluka i bezobzirnosti u nekoliko rečenica", istakli su iz koalicije "Bijelo Polje za 21. vijek".

Iz te koalicije su dodali da "u slobodnom gradu i državi, politička grupacija koja isti program i ista obećanja prepisuje i ponavlja 10 godina, koja je izazvala ekonomski egzodus svojih građana (pa ih na to bezobzirno napominje), u gradu gdje je prosječna zarada među najmanjim u državi ne bi trebala da pređe cenzus na izborima".

"Diktatorski režimi dobijaju najveću podršku upravo u najsiromašnijim i najzaostalijim djelovima država. Tačno je da smo jedna od najsiromašnijih ali zaostali nijesmo. Bijelo Polje je grad mudrih i savremenih ljudi. Nećemo dozvoliti epidemiju stokholmskog sindroma (ljubav prema otmičaru i progonitelju) u našem gradu 27. maja. Kaznićemo naše pljačkaše, kaznićemo one koji su nam otjerali djecu, braću, komšije i prijatelje da u tuđini žive”, naglasili su iz koalicije "Bijelo Polje za 21. vijek".

Oni su pozvali svoje sugrađane da pametno i hrabro u kabini izbornog mjesta olovkom iskoristite priliku da spasu svoj grad.

"Niko osim vas i vaše savjesti neće znati za koga ste glasali. Glasajte za čestitu i poštenu gradsku vlast, koja će Bijelo Polje konačno uvesti u 21. vijek”, zaključili su oni.

Bonus video: