Bečić: Nadam se da će svi politički subjekti biti iznad pojedinačnih partijskih interesa

Navodi se da se Bečić zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, naglasivši da proces pristupanja Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) ostaje prioritet buduće vladajuće većine

6703 pregleda 5 komentar(a)
Neđeši i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Neđeši i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Novu parlamentarnu većinu očekuju brojni izazovi, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dodajući da se nada da će svi politički subjekti biti iznad pojedinačnih partijskih interesa.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je razgovarao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

Navodi se da se Bečić zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, naglasivši da proces pristupanja Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) ostaje prioritet buduće vladajuće većine.

Kako se navodi Bečić je kazao da je zadovoljan činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja.

Bečić je kazao je da novu parlamentarnu većinu očekuju brojni izazovi, ali da je crnogorsko društvo pokazalo zrelost i da vjeruje da će se svi politički subjekti izdignuti iznad pojedinačnih partijskih interesa.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Neđeši je rekao da će Crna Gora i dalje imati prijateljsku i partnersku podršku Mađarske na putu ka EU.

On je istakao da je za Mađarsku od velike važnosti da zemlje Zapadnog Balkana budu dio Unije, dodajući da očekuje da će Crna Gora biti prva sljedeća članica.

Neđeši je u ime predsjednika Parlamenta Mađarske, čestitao novoizabranom predsjedniku Skupštine.

Bonus video: