BF: Tivatska vlast još jednom pokazuje da joj je klimanje glavom odavno zaštitni znak

"Oni su naime poslušnici najgorih i slijepo izvršavaju njihova naređenja. Na hijerarhijskoj ljestvici su ispod najgorih - političke i moralne kvazielite, čiji je jedini cilj da pokupi što veći dio plijena, a svojim poslušnicima ostavi da se zaslade mrvicama sa stola", ocijenio je dpredsjednik BF, dr Andrija Petković
2 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 15.01.2018. 14:24h

Bokeški Forum (BF) neće podržati odluku koju je priprepima lokalna DPS-SD-HGI vlast o opraštanju Porto Montenegru iznosa od 5,5 miliona eura na ime komunalija, već će zatražiti da se utvrde krivci za štetu koja se time nanosi budžetu grada.

To je danas poručila ova lokalna stranka pred sjednicu lokalnog parlamenta koja se održava 17. januara na kojoj će glavna tema biti predlog ugovora kojim će administracja gradonačellnice Snežane Matijević, Porto Montenegru otpisati 5,5 miliona eura svojih potraživanja na ime komunalija, a sve to pravdajući se ulaganjima Porto Montenegra u ekološko čišćenje lokacije bivšeg Arsenala, troškovima te firme za rušenje objekata bivšeg vojnog brodogradlišta i površinom objekata koji su u Arsenalu postojali prije 1945.godine.

Porto je to zatražio pozivajuči se na član 18C ugovora o prodaji "Arsenala" koji su 2006. potpisali sada već bivši vlasnik tog nautičko-turističkog centra Piter Mank i tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović.

"Kakistokratija je vladavina najgorih - oblik vlasti u kojoj najgore osobe zauzimaju pozicije moći. Predstavnici tivatske lokalne vlasti ne pripadaju čak ni tom sloju. Oni su naime poslušnici najgorih i slijepo izvršavaju njihova naređenja. Na hijerarhijskoj ljestvici su ispod najgorih - političke i moralne kvazielite, čiji je jedini cilj da pokupi što veći dio plijena, a svojim poslušnicima ostavi da se zaslade mrvicama sa stola", ocijenio je danas ovakav predlog lokalne DPS-SD-HGI vlasti predsjednik BF, dr Andrija Petković.

On je istakao da predlog sa kojim pred odbornike ide tivatska vlast još jednom pokazuje da je njima "klimanje glavom odavno zaštitni znak", i da je državna vlast sa Pitrerom Mankom "sastavila ugovor koji mu daje tolika prava da ga ni sam Mank ne bi bolje u svoju korist sastavio".

"I takvu odluku predstavnici vladajuće tivatske koalicije aminovaće bez pogovora na narednoj sjednici Skupštine. Tako im je naređeno, a klimanje glavom odavno im je zaštitni znak. BF neće podržati ovu odluku, već insistira na tome da se krivci za ogromnu materijalnu štetu nanijetu Tivćanima kazne. Ti krivci sjede u Podgorici, a ovdašnji predstavnici lokalne vlasti njihovi su saučesnici", saopštio je danas Petković dodajući da se "nastavlja pljačka Tivta i Boke".

Bonus video: