Đeljošaj: Bez obzira hoćemo li biti dio Vlade, borićemo se za programske ciljeve

"Mislim da će Crna Gora biti demokratskija, ako prihvati ove naše ciljeve, čekamo mišljenje mandatara kako bi vidjeli kako će teći dalji razgovori"

36488 pregleda 197 reakcija 30 komentar(a)
Predstavnici Albanske liste "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" nakon sastanka sa Krivokapćem, Foto: Alisa Hajdarpašić
Predstavnici Albanske liste "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" nakon sastanka sa Krivokapćem, Foto: Alisa Hajdarpašić

Albanska lista "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" bez obzira hoće li biti dio nove Vlade boriće se za programske ciljeve koji su predstavljeni u predizbornoj kampanji, kazali su predstavnici ove albanske koalicije nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem.

Genci Nimanbegu je istakao da je koalicija kojoj pripada na sastanku poslala jasnu poruku da će se boriti za bolji položaj i veću ravnopravnost Albanaca.

"Želimo da se Albanci koje mi predstavljamo osjećaju ravnopravno i to treba da bude dio svake vlade, da se brine o manjinskim zajednicama", rekao je Nimanbegu.

Nik Đeljošaj je pojasnio da su tokom sastanka predstavljeni predizborni programski ciljevi.

"Kao poštovaoci crnogorske demorkatije pristali smo na poziv za razgovor i saslušali njihovo viđenje, koncept, programsko opredjejenje nove Vlade. Mi smo predstavili ono što su naše ideje, zahtjevi albanske zajednice u detalje, odnosno predstavili smo našu platformu, ono što su radili naši eksperti", kazao je Đeljošaj.

On je dodao da bez obzira da li će biti dio nove Vlade, koalicija koju on predstavlja će se boriti za programske ciljeve.

"Mislim da će Crna Gora biti demokratskija, ako prihvati ove naše ciljeve, čekamo mišljenje mandatara kako bi vidjeli kako će teći dalji razgovori", rekao je Đeljošaj.

Sastanku su prisustvoali predstavnici partija koje čine koaliciju "Nik Đeljišaj - Genci Nimanbegu", odnosno pored Đeljošaja su bili i Genci Nimanbegu, Nikola Camaj i Nazif Cungu.

Nimanbegu je istakao da neće odustati od zahtjeva da Crna Gora nastavi reforme na putu evropskih integracija, ostane u NATO savezu i ne mijenja državnu orjentaciju.

"Mi ne odustajemo od naših političkih zahtjeva za državnom orjentacije za dobrosusjedskim odnosima, EU integracija i članstva u NATO. To su naši ključni zahtjevi koji su na svu sreću i potpisani", rekao je Nimanbegu.

Dodao je da ih je Krivokapić upoznao i sa zahtjevima za ministarstva koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i platforme "Crno na bijelo".

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić je kazao da će se prvi sastanak sa Bošnjačkom strankom održati sjutra u 14 časova.

Bonus video: