SNP Podgorica: Vlada da nastavi da pomaže autobuske prevoznike

"Odbor SNP Glavnog grada smatra da bi Vlada trebalo da nastavi sa pružanjem pomoći prevoznicima, makar u narednih nekoliko mjeseci dok traje izuzetno teška epidemiološka situacija. U tom smislu, od pomoći bi bilo i omogućavanje povraćaja akcize na gorivo, što bi autobuskim prevoznicima umnogome olakšalo trenutno stanje", navodi se u saopštenju

2613 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Od izbijanja pandemije koronavirusa autobuski prevoznici u Glavnom gradu se bore da prežive, odnosno da osiguraju održivo finansijsko poslovanje, zbog toga iz odbora SNP Glavnog grada smatraju da bi Vlada trebalo da nastavi da pružanjem pomoći.

Kako su kazali iz ove partije, iako su od nadležnih iz Glavnog grada dobili uvjeravanja da će im pomoći da izađu iz krize, izražavaju sumnju da će se to desiti i da će trenutna gradska uprava zaista učiniti nešto u pravcu olakšavanja položaja autobuskih prevoznika.

"A kolike su teškoće najbolje govori podatak da su pojedine firme tokom prošlog mjeseca imale gubitak od skoro 20.000 eura, te da već duže vrijeme nisu u mogućnosti da servisiraju usluge prevoza putnika, isplate zarada radnicima i regulisanja obaveza prema dobavljačima. Odbor SNP Glavnog grada smatra da bi Vlada trebalo da nastavi sa pružanjem pomoći prevoznicima, makar u narednih nekoliko mjeseci dok traje izuzetno teška epidemiološka situacija. U tom smislu, od pomoći bi bilo i omogućavanje povraćaja akcize na gorivo, što bi autobuskim prevoznicima umnogome olakšalo trenutno stanje", navodi se u saopštenju.

Zaključili su da opstanak gradskog prevoza mora biti prepoznat kao javni interes, zbog čega će tražiti od odgovornih u Glavnom gradu da se i oni što prije uključe u rješavanje ovog problema.

Bonus video: