BS: Svi da budemo na visini zadatka, ljudski životi su najveća vrijednost

"Svaki izgubljen život u borbi sa koronavirusom, nenadoknadiv je gubitak za društvo", kazali su iz Bošnjačke stranke

5844 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Borba protiv koronavirusa zahtijeva da svi zajedno moramo striktno poštovati epidemiloške mjere, te preporuke nadležnih zdravstvenih institucija, kako bi na taj način sačuvali najveću vrijednost – ljudske živote, poručili su iz Bošnjačke stranke.

"Aktuelna epidemiloška situacija, gdje na dnevnom nivou imamo konstantno između stotinu i dvije stotine zaraženih, rezultirala je da se svakodnevno povećava i broj umrlih od koronavirusa. Kao društvo koje baštini vrijednosti čovjekoljublja, moramo pokazati visok stepen odgovornosti i na taj način čuvati sebe i druge", navode iz BS.

Iz te partije ističu da je "borba život najveća ljudska borba", te zato pozivaju sve organizacije, institucije, kao i građane Crne Gore "da budemo na visini zadatka".

"Mjere koje je propisala struka, moraju se poštovati i to je jedini način da smanjimo kako broj zaraženih, tako i broj umrlih. U vremenu krize, moramo misliti i na budućnost naše države. Svaki izgubljen život u borbi sa koronavirusom, nenadoknadiv je gubitak za društvo", zaključuju iz Bošnjačke stranke.

Bonus video: